1. Головна
  2. Новини
  3. Інформація для власників житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб

Інформація для власників житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб

У разі розміщення внутрішньо переміщених осіб у Ковельській територіальній громаді власник житла (не пізніше ніж наступного дня після розміщення) повинен звернутися із заявою до управління ЦНАП або до старост (в сільській місцевості). В ній він зазначає відомості про дату поселення, дані людей та адресу жилого приміщення. За наданою в заяві інформацією вносять до Реєстру жилих приміщень «Прихисток», доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб.
Інформація для власників житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб
Компенсацію можуть отримати громадяни України віком від 18 років, які є власниками житла або їх представниками, наймачі (орендарі) житла державної або комунальної власності, спадкоємці, які прийняли спадщину і безоплатно розмістили внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї, у розумінні Сімейного кодексу України, для покриття понесених ними витрат, пов’язаних з розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Щомісяця (з 1-го по 5- те) власник обов’язково подає заяву згідно додатку 1 до постанови КМУ «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» від 19 березня 2022 р. № 333 до виконавчого комітету міської ради.

Разом з тим власник надає згоду на обробку персональних даних.

Нарахування компенсації здійснюється з дати подання заяви про розміщення внутрішньо переміщених осіб у жилому приміщенні, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб (набуття статусу ВПО).

Підготовлено згідно з роз’ясненнями до постанови КМУ від 19 березня 2022 р. № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».

Джерело: офіційний сайт Ковельської міської ради

#ПереселенціКовеля #СоціальнийЗахист

Коментарі

Читайте також

Переселенці незадоволені продуктовими наборами, які отримують у Ковелі як благодійну допомогу

Переселенці незадоволені продуктовими наборами, які отримують у Ковелі як благодійну допомогу
Вони ставлять у докір владі, що отримані пакунки не відповідають їхнім очікуванням. Міський голова пояснив, що продуктові набори - це виключно ініціатива та добра воля ковельчан.