Минулого тижня у Ковелі відбувся аукціон з продажу земельних ділянок, - інформує офіційний сайт Ковельської міської ради.
У Ковелі на земельному аукціоні вторгували понад 17,5 мільйона гривень
На оперативній нараді начальник відділу земельних ресурсів Вадим Логвінов зазначив, що торги пройшли досить успішно. Чотири земельні наділи було продано в приватну власність, за які виручили майже у десять разів більше коштів, ніж планували.

Зокрема, стартова ціна ділянки у мікрорайоні “Сільмаш” ( площа — 0,1921 га) становила 401,8 тис. грн, а отримали за неї – 1 млн 120 тис. грн.

Вартість наділу на вул. Варшавській (0, 3602 га) з 868 тис. грн зросла до 11 млн 880 тис. грн. Ще одну ділянку (0,2006 га) на цій вулиці продано за 4 млн 500 тис. грн, при початковій вартості — 481 тис. грн.

За четверту — на вул. Відродження (0, 0327 га) виручили 86 тис. грн, було заявлено – 80,5 тис. грн.

Загалом до бюджету громади має надійти понад 17,5 млн грн.

На сьогодні законодавство не забороняє проводити подібні аукціони. Тож фахівці уже розробляють документацію для проведення наступних. Вторговані кошти міська влада планує спрямувати на розвиток громади.

Як підкреслив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, зважаючи на нинішню ситуацію, потрібно використовувати будь-яку можливість, аби поповнити бюджет. Не менш важливо, що нові власники земельних ділянок будуть сплачувати земельний податок. Це ще принесе додаткові фінансові ресурси.