За інформацією Міністерства соціальної політики України на соціальній платформі єДопомога реалізована можливість подати заявку на отримання додаткової грошової допомоги від міжнародних організацій для українців, що постраждали під час війни - повідомляє Центр надання адміністративних послуг міста Ковеля на своїй сторінці Facebook.
У Ковельському ЦНАПі можна подати заявку на отримання додаткової грошової допомоги від міжнародних організацій для українців, що постраждали під час війни
У Ковелі в ЦНАП це можна зробити самостійно (за місцем для самообслуговування) або ж на прохання заявника таку послугу можуть надати адміністратори.

Заповнення заявки передбачає надання відомостей про себе та членів сім’ї (дітей та недієздатних осіб), а саме:

• ПІБ згідно з ідентифікаційним документом;

• РНОКПП (ІПН);

• Паспорт громадянина України, ID-картка, Посвідка на постійне або тимчасове проживання, Свідоцтво про народження дитини;

• Адреси зареєстрованого та фактичного місця проживання;

• Ваш номер телефону;

• IBAN (необхідний для виплати допомоги на рахунок).

Рішення щодо надання допомоги відповідній категорії населення та сум виплат приймають міжнародні організації. Пріоритетними є найменш захищені верстви населення, що мають соціальні статуси такі як особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я, отримувач допомоги малозабезпеченим сім’ям зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб. Вказавши IBAN рахунку у заявці, можна самостійно перевірити надходження коштів на рахунок. Статус заявки можна дізнатись на цьому ж сайті.