Волинські автолюбителі з громадської організації «Авто Євро Сила» збираються 4 лютого на автопробіг. Кажуть, що мирну акцію проводять на підтримку доступного розмитнення авто на іноземній реєстрації в Україні.

«4 лютого о 14:00 год відбудеться всеукраїнська акція на підтримку доступного розмитнення авто для кожного українця. Ми вкотре вимушені нагадувати владі про існуючу проблему із нерозмитненими автомобілями! Ми вкотре змушені нагадувати про те, що нинішні стандарти розмитнення не є прийнятними для українського народу!»,- йдеться на сторінці «Авто Євро Сила Волинь» в Фейсбук.

У Луцьку акція розпочнеться о 14-й годині зі стоянки біля ТЦ «Епіцентр». Збір о 13.00.

У минулому році волиняни купили понад 750 нових автомобілів. За інформацією сайту з продажу автомобілів RST.ua, торік витрати на нові автомобілі на Волині склали понад 23 мільйони доларів США. Це один із найвищих показників серед регіонів України.

Однак, статистичних відомостей про те, скільки торік з’явилось власників вживаних автівок на Волині — немає. Адже частина машин, ввезених з-за кордону, залишається на іноземній реєстрації.

Автопробіг відбудеться 4 лютого в усіх обласних центрах України. Цією всеукраїнською акцією громадськість ініціює звернення до Президента України та вимагає вирішення проблем, пов’язаних із розмитненням автомобілів на іноземній реєстрації.

Номери телефонів контактної особи у Ковелі:

093 343 31 01
097 183 73 72
Сергій

#АвтоЄвроСила #Автопробіг #Розмитнення