Опалювальний сезон 2022-2023 рр. проходить у надскладних умовах і є чи не найважчим за всю історію діяльності ПТМ «Ковельтепло». Колектив підприємства працює в посиленому режимі та продовжує виконувати увесь комплекс заходів, щоб забезпечити теплом та гарячою водою населення, заклади охорони здоров’я та соціальної сфери, школи та садочки, установи та організації. Про це повідомляє офіційний сайт Ковельської міської ради.
Як працюють Ковельські теплоенергетики в умовах воєнного стану
Аварійні та стабілізаційні відключення електроенергії відчутно вплинули на роботу критичної інфраструктури, зокрема й міських котелень, теплових пунктів. Графіки відключень, на жаль, стосуються й тих вулиць, де знаходяться наші об’єкти. Короткочасні чи довготривалі перебої зі струмом не лише обмежують спроможність підприємства надавати послуги належної якості, а й негативно впливають на експлуатоване обладнання, яке може вийти з ладу. Тож ми докладаємо максимальні зусилля, щоб запобігти критичному зниженню температури теплоносія і втримати тепломережу у робочому стані. Для цього використовуємо альтернативні джерела живлення.
Як працюють Ковельські теплоенергетики в умовах воєнного стану
Нині на балансі підприємства перебуває 21 котельня. У разі відсутності електропостачання у двох найбільших мікрорайонах міста – Сільмаші та Володимирській, роботу котельні забезпечує газова когенераційна установка. Ще на 18 котельнях є дизельні генератори потужністю від 5,0 кВт до 80 кВт. Майже 10 млн грн на їх придбання було виділено з міського бюджету. У зв’язку зі складнощами в оплаті через казначейські рахунки, задля оперативного вирішення питання з придбанням генераторів, безвідсоткову поворотну фінансову допомогу в сумі 4 млн грн. надало ТОВ «Ідея». Тож ми дуже вдячні його керівнику Віктору Козаку за розуміння та підтримку.

Для забезпечення роботи обладнання котелень ми також використовуємо два мобільні (пересувні) генератори. Один з них ПТМ «Ковельтепло» отримало від благодійників з німецького міста-партнера Вальсроде.
Як працюють Ковельські теплоенергетики в умовах воєнного стану
Ще один досить потужний дизельний генератор (120 кВт) придбано литовським містом-партнером Утеною. Його доставили у Ковель 28 грудня.

В умовах воєнного стану нам вдалося провести реконструкцію двох котелень. Так, по вул. Володимира Кияна,82 запрацювали два нових твердопаливних котли потужністю 1,25 МВт кожний та два газових котла потужністю 2,0 МВт. кожен.

Нещодавно завершилися роботи й у котельні по вулиці Володимирській, 85. Тут встановили високоефективний твердопаливний котел потужністю 1,5 МВт. Таким чином ми продовжуємо зменшувати залежність від газу. Ця котельня подає тепло в оселі мешканців одного з найбільших мікрорайонів міста: Володимирську – Захисників України (40 років Перемоги). Обидві реконструкції було профінансовано з міського бюджету в сумі 11 млн грн.
Як працюють Ковельські теплоенергетики в умовах воєнного стану
Аби бути готовими до різних сценаріїв розвитку подій, у котельнях облаштували 5 водозабірних свердловин. Тож у разі відсутності водопостачання зможемо забезпечити підживлення систем опалення. У перспективі плануємо обладнати свердловинами усі котельні.

Дякуємо нашим споживачам за розуміння проблем у надзвичайно важкий для теплоенергетики час. Вдячні за підтримку міській владі: виконавчому комітету, депутатському корпусу. Лише спільними зусиллями нам вдасться пережити найскладнішу зиму та перемогти ворога!

Адміністрація ПТМ «Ковельтепло»

Вітаємо ковельчан з новорічно-різдвяними святами! Нехай 2023-й буде роком Перемоги! А Господь дасть нам сили на відбудову рідної землі!

Бажаємо усім міцного здоров’я, достатку, сімейного затишку, миру Україні, Божої благодаті кожній родині!