Ковельчанина Максима Бурду, який віддав життя за незалежність України, посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Про це повідомляє офіційний сайт Ковельської міської ради.
Ковельчанина Максима Бурду посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня
Відповідний указ підписав Президент України Володимир Зеленський 14 березня 2023 року.

– За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, постановляю нагородити орденом «За мужність» ІІІ ступеня солдата Бурду Максима Едуардовича (посмертно)

– йдеться у документі.

Максим Бурда загинув 26 січня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі Бахмута на Донеччині. До свого 26-річчя захисник не дожив чотири дні.

Навчався у ЗОШ №№ 3 та 8. Закінчив гуманітарний факультет Національного університету “Острозька академія”, де здобув фах журналіста. Талановитий фотограф, активіст, співзасновник молодіжного хабу “Ватра — правильний простір”, член Молодіжної ради при Ковельському міському голові. Працював у рекламному агентстві м. Шепетівка.

Максим постійно допомагав волонтерам, вивчив тактичну медицину, правила ведення бою. Він був патріотом і готувався до захисту своєї країни. Його знали як сміливу, щиру, надійну і дуже добру людину.
Ковельчанина Максима Бурду посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня
Коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії, пішов боронити Україну. Хоча за станом здоров’я мав право не воювати. Спочатку був у ТРО, пізніше проклав серйозний шлях, щоб потрапити у бойовий підрозділ. Вже в складі 3-ї окремої штурмової бригади виконував завдання зі знищення окупантів. Служив у взводі вогневої підтримки, був оператором БПЛА, займався аеророзвідкою.

На передовій йому вдавалося поєднувати військову справу і роботу фотографа. Його світлини поширювали на офіційних сторінках ЗСУ.

Ковельчани попрощалися з Максимом 2 лютого. Похований захисник на Алеї Героїв міського кладовища.