1. Головна
  2. Новини
  3. Вишиванка для Тараса: у Ковелі триває проект «З Батьківщиною у серці»

Вишиванка для Тараса: у Ковелі триває проект «З Батьківщиною у серці»

«Хрестик за хрестиком кладемо на полотно свої переживання і сподівання, бо знаємо, яку магічну силу має узор на рушнику. Наносячи волинські символічні зображення на тканину, пишемо нашу багатовікову історію і кодуємо наше майбутнє, бо віримо, що життя зміниться на краще…», - пишуть волонтери ГО «Велика ідея» на своїй сторінці у Фейсбук.

ЗОШ №6 станом на сьогодні є рекордсменом зі швидкісного вишивання. Майстрині впоралися з досить складним орнаментом лише за один тиждень. У той час як інші школи мають на таку роботу вдвічі більше часу (2 тижні). Зафіксувала цей «рекорд» волонтер ГО Велика ідея Віка Дроздівська.

У вишиванки - екватор. До роботи взялися учні ЗОШ №7.

Нагадаємо, що проект «З Батьківщиною у серці» стартував 24 серпня 2017 року. Під час заходів до Дня Незалежності, активісти з ГО «Велика ідея» презентували ковельчанам викройку розмірами пам'ятника Тарасу Шевченку, яку підготувала головна кравчиня проекту - Алла Іванішина. Ковельчани мали змогу першими поставити свої хрестики на частинах великої вишиванки – манжетах та маніжці, що зараз продовжують подорожувати трудовими колективами.

Рушник-пояс, ще тоді без жодного хрестика, був переданий представникам ЗОШ №1. Сьогодні ж на рушнику вишито 6 різних стрічок орнаментів довжиною у 8 метрів. До вишивання уже долучилися ЗОШ №1, ЗОШ №2, СШ №3, Ковельська міська гімназія, ЗОШ №5 та ЗОШ №6. Сьогодні вишивка у ЗОШ №7.


#Вишиванка #ТарасШевченко

Коментарі

Читайте також

У Ковелі готують вишиванку для Кобзаря

У Ковелі готують вишиванку для Кобзаря
Впродовж чотирьох місяців до вишивання велетенської сорочки для монумента Тарасу Шевченку уже долучились 11 колективів. Акція започаткована в рамках проекту "З Батьківщиною в серці".