1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі згадали загиблих в Афганістані

У Ковелі згадали загиблих в Афганістані

Тематичний захід «Журавлями пам’ять повертає», присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, розпочався з постановки «Лист солдата».

Аматори сцени з допомогою слова та акторської майстерності зуміли передати ту неймовірну тугу і біль матерів, які не дочекались своїх синів з цієї війни, той великий жаль, який живе і досі у їх серцях.

У бойових діях за десять років взяли участь понад 360 юнаків з Ковеля та Ковельського району. 16 з них віддали найцінніше - своє життя, 39 стали інвалідами.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто загинув в чужих країнах, виконуючи інтернаціональний обов’язок та тих, хто поліг на сході нашої держави.

Міський голова Олег Кіндер подякував воїнам-інтернаціоналістам за активну життєву позицію, відзначив діяльність громадської організації воїнів-афганців. Разом з секретарем міської ради Вірою Федосюк вручили Подяки та матеріальну винагороду: Михайлу Вольському, Станіславу Горайку, Михайлу Долінському,Василю Дубині, Олександру Цалаю.

Подякував місцевій владі за підтримку голова Ковельської міськрайонної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Микола Савосюк.

Від народного депутата України Степана Івахіва передала вітання та нагороди учасникам бойових дій його помічник Наталія Маленицька.

Слово мав і військовий комісар Ковельського об’єднаного міського військового комісаріату підполковник Сергій Гладун.

Неодноразово зі сцени звучало, що тепер всіх українців об’єднує одна спільна мрія — щоб на нашій землі якнайшвидше запанував мир.

По завершенні тематичного заходу біля пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам благочинний м.Ковеля УПЦ КП протоієрей Анатолій Александрук відслужив поминальну панахиду.

Присутні поклали вінки та квіти до монумента, на якому викарбувані імена наших земляків: Юрій Шевченко, Володимир Жук, Олександр Сметюх, Анатолій Глушков, Микола Банджа, Віктор Білинець, Микола Бобрик, Леонід Кулаковський, Анатолій Сахненко, Володимир Хилюк, Ярослав Ткачук, Василь Силюк, Анатолій Півень, Віктор Потапчук, Сергій Оксенюк, Олег Матіжев.

За інформацією прес-служби Ковельської міської ради


#ВоїниІнтернаціоналісти #СкорботніЗаходи

Коментарі

Читайте також