1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельчанин Роман Черенов – музикант, продюсер, композитор, автор музики до серіалів. ВІДЕО

Ковельчанин Роман Черенов – музикант, продюсер, композитор, автор музики до серіалів. ВІДЕО

Проект української електронної музики Morphom розпочав своє вільне плавання в українському шоубізі восени 2014 року. Проте наша увага сьогодні буде більше прикута до засновника проекту, українського музиканта, продюсера, композитора ковельчанина Романа Черенова. В тому ж році до проекту приєднався барабанщик В’ячеслав Охріменко. За рік роботи було представлено дебютний альбом під назвою Kind Of Music. Йдеться на сторінках Хроніки Любарта.

Вперше на телебаченні Morphom був представлений треком Dancing Alone feat. A. Zverev на телеканалі ТЕТ у новорічну ніч, а саме 1 січня 2015 року в рамках «Кращий концерт року». Тоді організатори концерту відзначили проект Morphom як нове віяння в українській музиці.

Другий альбом Morphom, на сьогодні найновіший, носить назву 8X8. До створення цієї збірки треків також долучились Катя Рогова (K.A.T.Y.A), Євген філатов (The Maneken), Ната Сміріна (Pur:Pur) та Дмитро Костюк (Голос Країни – 5).

Самі учасники гурту на сторінці в facebook свій музичний напрям окреслили як «Українська електронна музика. Music of the future...». Після прослуховування кількох треків від Morphom, погоджуєшся, це справді музика майбутнього.

Однією із найгучніших подій минулого року, яка назавжди закарбується в біографію Morphom, є безумовно їх виступ, в колаборації із Jamala, в фіналі Євробачення, що відбувся в 2017 році в Києві. Тоді було презентовано спільну роботу під назвою «Заманили», де Morphom виступив ще й саундпродюсером треку.

Нове звучання музиці гурту надав проект Fuzz, фінансований брендом Pepsi. Перед Романом тоді поставили завдання – звучати по-новому. І він його успішно виконав. Це варто послухати.



Зараз на вулиці весна, період не лише пробудження природи, а пізнання чогось нового, позитивних змін, кроків. Сонце за вікном диктує правила на нову моду, тренди та музику. Тому коли будете оновлювати свій весняний плей-лист, який додасть вам позитивні емоції, сили та нові враження, не забудьте про Morphom.

А тепер повернемось до ковельчанина та засновника проекту Morphom, музиканта Романа Черенова. З його біографії відомо, що народився він 1 вересня 1983 року в родині військовослужбовця. Навчався у Ковельському машинобудівному технікумі.

Ще на початку 2000-х років був вокалістом ковельського рок-гурту S.O.F.T. У його біографії ідеться, що створювався він не один день та навіть не один рік. В ті часи гурт виступав не лише в рідному Ковелі, сусідніх областях, а бував на фестивалях у Польщі.

Роман Черенов також є композитором музики до кількох українських серіалів, серед яких «Коли ми вдома», «Швидка допомога», «Острів непотрібних людей».

26 лютого 2018 року, в Києві відбулася церемонія нагородження премії YUNA-2018. Були названі кращі музиканти і пісні України. Ковельчанин Роман Черенов разом із Pianoбой переміг у номінації «Кращий дует» з композицією «На вершині».



Бліц-тези від Романа Черенова

Коли живеш у Ковелі, то не цінуєш очевидних речей, починаєш відчувати це на відстані. Протягом шкільних років я кожного дня ходив на навчання та повертався додому, перетинаючи міст через річку Турія. Я і зараз коли приїжджаю до Ковеля, гуляю мостом та набережною, для мене це символічні місця.

Якщо говорити про освіту, то це однозначно youtube. Саме там я отримав 90% навиків та знань які я використовую у своїй професії.

Ми сусіди по студіях з Дімою Монатиком, він з Луцька. Гітарист The Maneken та Ірини Білик – Андрій Вдовіченко, виявився як і я ковельчанином. Нещодавно бував у Ковелі та з задоволенням попрацював на студії з Дімою Гечем, ми у 2000-х разом грали у гурті.

Morphom це не існуюче слово, для мене воно означає «те що може змінювати форму», та і просто подобається як звучить.

Нові артисти це розмова мінімум на три години))) SZA, Maleek Berry, Blackbear, Joji, Gray, Nao, Leisure, Jon Bellion...

Ми зараз щільно працюємо з Владом Каращуком він же LAUD, я б назва це колаборацією. А якщо казати про спільні треки, то поки що нехай це буде сюрпризом.

На сьогодні є готові п’ять нових треків, які мали б виходити цієї весни, але ми вирішили дотримуватись стратегії і відкладемо їх реліз. Побачимо, можливо це все ж такі буде весна а можливо і осінь.

Конкретних дат іще не узгодили, але на західну Україну, зокрема, у Львів ми потрапимо уже в березні.

Щастя – коли вдається задумане
і це приносить користь собі та оточуючим. Музика в даному випадку лише інструмент.

Бажаю ставити перед собою цілі, розплановувати їх досягнення та сили, щоб їх досягти...



Сторінка гурту Morphom у Фейсбук.

Автор: Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО


#РоманЧеренов #Євробачення

Коментарі

Читайте також