1. Головна
  2. Новини
  3. Весняна повінь: Ковель починає підтоплювати талими водами

Весняна повінь: Ковель починає підтоплювати талими водами

Кожного року початок весни супроводжується ризиком настання повені та паводків. Календарна весна у розпалі, а у природі лише починається весняна повінь. Тала вода не має змоги повністю зійти через замерзлі ґрунти. Тому у Ковелі та його околицях можливі підтоплення окремих територій. Про це сьогодні повідомив на оперативній нараді при міському голові начальник відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки міськвиконкому Юрій Дідковський.

У місті є кілька мікрорайонів, котрі потерпають від сусідства з річкою чи від того, що знаходяться в низині. У разі підтоплення окремих ділянок міста ґрунтовими та талими водами виконання робіт з ліквідації наслідків покладено на комунальні підприємства міста та Ковельський міськрайвідділ управління державної служби з питань надзвичайних ситуацій України у Волинській області. Служби забезпечені необхідними засобами для проведення запобіжних заходів і виконання робіт з ліквідації наслідків повені та паводку.

Рівень води у Ковельському водосховищі в межах норми. А рівень води в річці Турія зріс, проте водойма ще не вийшла на заплаву, знаходиться в межах берегів. Спостереження за станом водних об'єктів та гідротехнічних споруд здійснюється постійно.

Міський голова Олег Кіндер дав доручення відповідним службам контролювати ситуацію, оперативно реагувати на звернення громадян щодо підтоплення присадибних ділянок та своєчасно надавати допомогу та ліквідовувати наслідки водної стихії. Крім того, спільно з територіальними громадами та райдержадміністрацією вжити заходів щодо прочищення водовідвідних канав, які проходять територією міста та межують з Ковельським районом.

Фото Національного цифрового архіву (Польща)
Весняна повінь у Ковелі, квітень 1932 року






#Підтоплення #Рятувальники #ЮрійДідковський #Турія

Коментарі

Читайте також

Чи вдасться у Ковелі ліквідувати підтоплення?

Чи вдасться у Ковелі ліквідувати підтоплення?
Аби зарадити проблемі, плануюють заходи для запобігання та захисту населення і територій міста від підтоплення ґрунтовими водами. Для цього в бюджеті міста передбачено 630 тисяч гривень.

Проблему підтоплення вулиці Назарія Яремчука в Ковелі буде вирішено

Проблему підтоплення вулиці Назарія Яремчука в Ковелі буде вирішено
На 3 січня 2018 року заплановано нараду за участю комунальників, проектантів та мешканців підтоплених вулиць щодо остаточного рішення проблеми. А поки триватиме відкачування води на обійстях ковельчан.