1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі новий спалах кору

У Ковелі новий спалах кору

За оперативною інформацією, на сьогодні зареєстровано понад 70 випадків кору, кількість захворілих за останній тиждень збільшилась в 2 рази. В епідемічний процес залучено 12 адміністративних територій області. Найбільше хворих у Турійському, Луцькому, Ківерцівському районах, містах Володимирі-Волинському та Ковелі, - повідомляють на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Вкінці березня виник спалах кору серед учнів опорного закладу Турійської школи-гімназії. Госпіталізовано 15 учнів. Стан дітей середньої важкості. В епідемічний процес залучено 7 класів гімназії. Із числа захворілих 67% не щеплені згідно віку. У закладі навчається 460 осіб, 70 із них (15%) не щеплені або щеплені з порушенням календаря. Серед захворілих в районі — учень Турійської школи.

Найвищий ріст захворюваності кором за останній тиждень зареєстровано у м. Володимирі-Волинському та районі. Отримано термінові повідомлення на 16 захворілих – 12 дітей та 4 дорослих.

Два нових випадки кору зареєстровано в м. Ковелі, серед захворілих вихованка ДНЗ №6 та учень ЗОШ № 2.

Для підтвердження діагнозів біологічний матеріал від хворих направлено до вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру.

#Кір

Коментарі

Читайте також