Об’єднані територіальні громади Ковельського району на розвиток інфраструктури отримають цього року з державного бюджету 14 мільйонів 105 тисяч гривень. Про це повідомила консультант з комунікацій Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Тамара Зубенко.
НВК ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ с.Вербка

40 об’єднаних територіальних громад Волині отримає понад 183 мільйони гривень. Вони будуть розподілені пропорційно до площі території та кількості сільського населення ОТГ, створених у 2015-17 роках.

Найбільший обсяг коштів отримають ОТГ Ковельського району – 14 мільйонів 105 тисяч гривень.
НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія» смт. Голоби

Цікаво, що за 2016-2018 роки на Волині найбільшу державну дотацію отримали шість ОТГ саме Ковельського району – 39 мільйонів 184 тисячі гривень.

Тоді як Камінь-Каширський та Горохівський райони, де за три роки не створено жодної ОТГ, не отримали від держави жодної копійки.
Стадіон "Дружба" в смт. Голоби

Як розповів експерт Валентин Малиновський, на реалізацію проектів громади матимуть півроку. Будівельні та ремонтні роботи вони зможуть провести влітку і восени. Гроші субвенції цьогоріч можуть спрямовуватися і на капітальний ремонт об’єктів комунальної інфраструктури, ремонт вулиць і доріг, які є складовими автодоріг державного значення.

У Ковельському районі створено 6 об’єднаних територіальних громад: Голобська (у складі якої 23 населених пункти), Люблинецька (9 н.п.), Велицька (12 н.п.), Дубівська (8 н.п.), Колодяжненська (9 н.п.), Поворська (11 н.п.).
Дубівська ЗОШ І-ІІІ ст.

На Ковельщині залишається ще 21 село у різних сільських радах, які досі не об'єдналися у територіальні громади. А відтак, не можуть розраховувати на державні кошти, передбачені для розвитку інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році.


#ОТГ