Нові штрафи, "листи щастя" і спецінспектори з паркування - усе це почне діяти вже від вересня цього року. Більше контролювати самих себе доведеться українським водіям, бо сперечатися, чи правильно вас оштрафували, буде ні з ким. Постанова про порушення - на лобовому склі. Або лист із фото порушення - будьте ласкаві, платіть. Усе це передбачає новий закон, який уже підписаний Президентом. Розповідає ВолиньPost.

Тисячі порушників за день. І тільки маленьку частину водіїв вдається покарати.

Найпоширеніше зараз порушення, через яке не просто штрафують, а й евакуюють авто - паркування на місці для інвалідів. Хоча поруч є платна парковка. А мінімальний штраф за паркування на місці, призначеного для інваліда, - 1020 грн.

Ситуацію спробують вирішити за допомогою нового закону, який Президент підписав наприкінці березня, але діяти він почне лише за півроку, у вересні.

По-перше, штрафи зможуть виписувати без присутності водія. Для цього впроваджують фото-і відеофіксацію порушення. А копію постанови залишатимуть на лобовому склі авто.

По-друге, "листи щастя" приходитимуть, і це важливо, власникам машини. Подбати про спокійний сон можна буде, звернувшись до сервісних центрів МВС із заявою про те, що належним користувачем є інша особа. У реєстрі власників транспортних засобів МВС буде створене окреме поле "належний користувач".

Якщо авто на єврономерах, то до відповідальності притягатимуть того, хто ввіз авто на територію України.

І по-третє, – евакуатори.

Нині евакуація можлива у разі, якщо автомобіль "суттєво перешкоджає дорожньому руху". Рішення про "суттєво" чи "несуттєво" ухвалює поліцейський. Новий закон затверджує 17 конкретних випадків евакуації.