1. Головна
  2. Новини
  3. Незалежні консультанти стежитимуть, як надається медична допомога пацієнтам з хворобами системи кровообігу

Незалежні консультанти стежитимуть, як надається медична допомога пацієнтам з хворобами системи кровообігу

Третій рік поспіль в Україні за підтримки Світового банку триває реалізація проекту «Покращення охорони здоров’я на службі у людей». На Волині, зокрема й у Ковелі, реалізовується субпроект - «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області», яким передбачено 30 мільйонів доларів США. Повідомляє ВолиньPost.

Заради успішної його реалізації громадська організація «Київський економічний інститут» та управління охорони здоров’я Волинської ОДА підприсали відповідний документ - Меморандум, головна мета якого – підвищення обізнаності громадян про Проект Світового банку.

У Волинській області громадську організацію представлятиме незалежний консультант Майя Голуб. Вона розповіла, що її робота передбачає кілька напрямків:

- моніторинг проведення закупівель у відповідності до вимог Світового банку;
- опитування лікарів та пацієнтів у медичних закладах;
- написання аналітичних матеріалів та новин про реалізацію субпроекту на Волині.

Проект важливий для людей із серцево-судинними захворюваннями: від якості обстеження та лікування залежить якість та тривалість життя громадян.

Зазначається, що послуги громадянам, здійснені завдяки чи із застосуванням обладнання, придбаного на кошти Світового банку, за умовами співпраці з Банком мають бути безкоштовними.

Нагадаємо, що ковельські медзаклади у січні цього року отримали 14 сучасних ЕКГ-апарати у рамках реалізації на Волині субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу в області».

#КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також