1. Головна
  2. Новини
  3. Чи безпечно на ковельських ринках?

Чи безпечно на ковельських ринках?

Перевірку техногенної та пожежної безпеки Центрального ринку по вул. Брестській рятувальники здійснювали у 2016 році. Керівництво ще тоді отримало приписи про усунення недоліків. Проте до сьогодні ринок експлуатується з порушеннями. Такі ж проблеми має й територія Привокзального ринку. Зокрема, в неналежному стані шляхи евакуації, порушені протипожежні відстані між будівлями та контейнерами. За словами головного пожежника міста, спецтранспорт у випадку надзвичайної ситуації між рядами ринку не пройде. Можливе лише застосування пожежних рукавів.

Між групами кіосків (павільйонів) не влаштовано поздовжні та поперечні проходи (проїзди) завширшки не менше 4 м. Вздовж будівель та споруд не влаштовано поздовжні пожежні проїзди шириною не менше 4,5 м. Контейнери, зібрані в групи, у яких зберігаються товарно-матеріальні цінності, не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією. Не укладений договір на обслуговування системи автоматичного пожежогасіння, влаштованої в складських приміщеннях критого ринку з магазинами, перукарнею та швейною майстернею.

Горючі товари зберігаються у складських приміщеннях, які не мають віконних отворів або спеціальних засобів димовидалення. Крім того, шляхи евакуації та проходи також закидані товаром. Каркаси навісів торговельних рядів виконані з горючих матеріалів. Не проведено технічне обслуговування вогнегасників (встановлених в торгових кіосках, павільйонах, контейнерах).

Найбільшим порушенням, яке не вдається ліквідувати роками, є експлуатація торговельних кіосків, розміщення яких не відповідає схемі, погодженої з органом державного пожежного нагляду.

Є розроблені схеми на влаштування контейнерів на обох ринках, як того вимагають правила протипожежної безпеки. За словами начальника Ковельського міськрайонного відділу ДСНС України у Волинській області Володимира Войтаніка, з Центрального ринку виносу підлягає 615 контейнерів (усіх є 964), з Привокзального - 644 (усіх - 994).


#Рятувальники  #Ринок

Коментарі

Читайте також