1. Головна
  2. Новини
  3. Пожежна безпека у Ковелі особливо актуальна: з початку року сталося 17 пожеж

Пожежна безпека у Ковелі особливо актуальна: з початку року сталося 17 пожеж

Набуває актуальності у Ковелі тема пожежної безпеки. Це питання обговорювали на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Начальник Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік акцентував увагу на необхідності запобігання виникненню пожеж в природних екосистемах. З початку нинішнього року в Ковелі зареєстровано 17 пожеж. Минулого року за цей же період - 29. Одинадцять з них виникло через спалювання сухої трави. За останні два тижні у Ковелі сталося чотири пожежі з тієї ж причини - спалювання сухої рослинності (3 – на дачних масивах). Крім того, горіла трава вздовж автомобільних доріг та залізничних колій.

Як повідомив Володимир Войтанік, зазвичай паліїв встановити дуже важко. Пожежники складають протокол про подію і передають його у поліцію, яка встановлює причини пожежі та винуватців. Якщо їх таки знайдуть - нестимуть адміністративну чи навіть кримінальну відповідальність та сплатять штраф.


На 19 квітня у міськвиконкомі запланована нарада за участю голів дачних кооперативів, представників міської влади, залізниці, міськрайвідділу з надзвичайних ситуацій. Особливу увагу звернуть на проведення роз’яснювальної роботи серед власників дач на садівничих масивах. Адже саме там зараз гаряча пора - прибирання території. Дачникам нагадають про відповідальність за порушення правил пожежної безпеки.

За повідомленням Українського гідрометцентру, до 20 квітня в Україні переважатиме надзвичайний рівень (5 класу) пожежної небезпеки. Зважаючи на це, ДСНС закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

#Рятувальники

Коментарі

Читайте також

«Терміново навести лад на ринках Ковеля згідно вимог пожежної безпеки», - міський голова Олег Кіндер

«Терміново навести лад на ринках Ковеля згідно вимог пожежної безпеки», - міський голова Олег Кіндер
На одному з ринків Ковеля нещодавно трапилась надзвичайна ситуація – спалахнув контейнер. Загорання ліквідували вогнегасниками, які були в суміжних павільйонах.