1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі вперше на Волині дорослому пацієнту проведена ендоскопічна операція за допомогою шейверної системи

У Ковелі вперше на Волині дорослому пацієнту проведена ендоскопічна операція за допомогою шейверної системи

У Ковелі вперше на Волині дорослому пацієнту проведена ендоскопічна ендоназальна (через ніс) аденотомія за допомогою шейверної системи. Повідомляють у Ковельському МТМО.

Під контролем ендоскопа видалені аденоїди спеціальним інструментом - шейвером, який містить змінні ріжучі обертові леза і аспіратор (відсмоктувач). Отоларинголог за допомогою шейвера зрізає патологічні тканини, які відразу ж видаляються.

Переваги шейверної техніки - мала травматичність, тобто здорова тканина глотки не пошкоджується, ризик кровотечі мінімальний, рубців не залишається, при цьому ендоскопічний контроль дає можливість повністю видалити аденоїди, попередивши рецидив.

Вперше на базі Ковельського МТМО цю операцію провів досвідчений лікар Володимир Богачевський.

Це - лікар оториноларинголог вищої категорії. Займається лікуванням запальних процесів ЛОР-органів дорослих і дітей, проводить ендоскопічні та малоінвазивні втручання на ЛОР-органах, виконує естетично-реконструктивні операції носа, вуха.

Закінчив Національний медичний університет ім. О. Богомольця. Свій фаховий рівень підвищував неодноразово в провідних клініках Києва, Львова. Брав участь в міжнародних конференціях в Німеччині, Польщі. Проходив стажування-навчання на робочому місці в клініках Польщі.

Учасник АТО. Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», відзнакою «За мужність та милосердя», Грамотою Міністерства охорони здоров’я України.


#КовельськеМТМО #ВолодимирБогачевський

Коментарі

Читайте також

Сьогодні у Ковельському МТМО відкрили оновлене відділення гемодіалізу

Сьогодні у Ковельському МТМО відкрили оновлене відділення гемодіалізу
Це уже третій реконструйований об’єкт охорони здоров'я міста у нинішньому році. Уже зроблено приймальне відділення у пологовому будинку та шкірно-венерологічне і амбулаторію сімейної медицини.

Під час прийому у Ковелі відомим кардіохірургом оглянуто понад 80 пацієнтів, 30 з них відібрані на оперативні втручання на серці

Під час прийому у Ковелі відомим кардіохірургом оглянуто понад 80 пацієнтів, 30 з них відібрані на оперативні втручання на серці
Співпраця відбувається в рамках тристоронньої угоди між Інститутом серця Міністерства охорони здоров'я України, міською владою Ковеля та Ковельським МТМО.