З метою поліпшення та вдосконалення реабілітаційного процесу в Центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю м. Ковеля впроваджено нові послуги. Про це повідомила директор Центру Марія Кисляк.

Відтепер до послуг вихованців з обмеженими фізичними можливостями

• Електрофорез;
• Дарсонвалізація;
• Магнітотерапія;
• Гальванізація;
• Міостимуляція;
• Інгаляція.

У комплексі з процедурами масажу вони допомагають досягнути ефективнішого результату.

Призначати дитині фізіопроцедури повинен тільки лікар. Велике значення має стан маленького пацієнта і його вік.

При захворюваннях нервової, дихальної систем, порушеннях сну, використовується електрофорез. Завдяки цьому ліки діють довше, повільніше виводяться з організму, ризик побічних ефектів зменшується.

Під впливом місцевої дарсонвалізації поліпшується кровообіг, нормалізується тонус тканин, судин і шкіри.

Магнітотерапія чинить регенеруючу дію, знеболює, перешкоджає утворенню тромбів в судинах, покращує роботу нервової та імунної систем, а також має протизапальний ефект.

Міостимуляція — це процес використання імпульсного струму для впливу на м’язи тіла. Під час цієї процедури, під впливом електродів, м’язові тканини активно скорочуються, що сприяє регенерації тканин, поліпшенню циркуляції лімфи і крові, допомагає зміцнити всі групи м’язів.

Для проведення парових інгаляцій у спеціальному приладі небулайзері використовують певні розчини, які допомагають боротися з захворюваннями дихальних шляхів у дитини. За допомогою трубки або маски аерозоль проникає в дихальну систему, і завдяки цьому розкриваються корисні властивості деяких препаратів. Процедура ефективна при сухому кашлі, нежиті, ларингіті, бронхіті, збільшених аденоїдах.