1. Головна
  2. Новини
  3. Що думають про День матері ковельчани?

Що думають про День матері ковельчани?

Серед величезної кількості свят, які відзначаються в Україні, День матері має особливе значення. Це свято нікого не залишає байдужим. Ми поцікавилися в наших найдорожчих, з яким настроєм вони його зустрічають, а також дізналися у ковельчан, що для них означає цей день та як саме вони збираються привітати своїх матусь?
На фото: ковельчанка Наталія Ступачок та її діти — Діана, Максим та Назарчик

Ніна Шум, заступник начальника відділу молоді, фізичної культури та спорту міськвиконкому:
— Це трепетно-хвилюючий день для всіх матусь, які прагнуть лиш одного – аби в сім’ї зростали здорові та щасливі діти, був спокій та мир у родині, а в домі панували взаєморозуміння та злагода. Це свято – чудова нагода дітям подякувати своїм мамам за недоспані ночі, за їхню саможертовну любов, а чоловікам – своїм дружинам, які подарували їм радість батьківства. На честь цього свята прийнято влаштовувати святкові вечори, концерти, а матерям дарувати квіти, приємні сюрпризи. Але найкращий подарунок – це увага і любов.

Марія Хилюк, пенсіонерка:
— Маю двох дорослих синів, трьох онуків. Не потребую жодних подарунків на свята, лишень у їхніх сім’ях був би лад. Проте до Міжнародного жіночого дня і до Дня матері намагаються підготувати для мене якісь подарунки. Та я їм кажу, що це зайве. Квіти зів’януть, солодощі з’їмо… Головне, щоб не забували подзвонити, провідати, аби я була за них спокійна і знала, що в них усе добре.

Любов М’якота, багатодітна мама, мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу:
— Мама для дитини – це годувальниця, порадниця і захисниця, надійне плече і міцна стіна. Вона – друг, вчитель і найчесніший критик. Мама ніколи не зрадить і не підведе, завжди прийде на допомогу і простить.
Для мене свої діти і прийомні – всі рідні. Я їх не розділяю і люблю однаково. Щаслива, коли бачу, що в них усе вдається, змінюється їхній світогляд, бо як би хто не говорив, що діти в дитбудинку доглянуті, ситі та мають дах над головою, їм все-таки потрібна родина, тепле гніздечко, мамина любов.
З нагоди Дня матері всім мамам бажаю бути щасливими. А наші діти – це і є наше щастя. Щаслива дитина – щаслива її мама.

Ігор Ващук, студент:
— День матері – дуже важливе свято, адже для кожного з нас мама – найдорожча і найрідніша людина у світі. У цей день я завжди намагаюсь приділити якомога більше уваги своїй матусі, показати їй, як сильно я її люблю. Напередодні свята вітаю всіх жінок, усіх теперішніх і майбутніх матусь!

Світлана Шворак
, директор ЗОШ № 10:
— Це особливе свято для мене як мами, бабусі і доньки. Це свято, яке нам нагадує, що маємо більше говорити про таку безцінну радість у нашому житті, коли живі та здорові батьки, особливо мама як жінка, котру ніхто не замінить, до якої завжди можна звернутись за порадою, розділити радість чи смуток і просто прихилитись до її грудей. Цей день дає можливість ще раз усвідомити, наскільки важливими є матері у нашому житті.
Найкращі подарунки для мене – щирі слова моїх дітей, їхня підтримка та розуміння, а ще — впевненість у тому, що живуть у мирі, щасті та злагоді.

Наталія Оксенчук, учениця:
— На мою думку, таких свят має бути більше. Адже тоді з’являється привід усій родині зібратися разом. Мені здається, що найкращим подарунком для моєї мами будуть моя любов, повага та вдячність. А ще більше її радуватиме, якщо я виявлятиму свої почуття щодня. Не можна забувати, завдяки кому ми прийшли у цей світ і стали тими, ким є зараз.

Підготувала Вікторія Зінчук
Фото Мирослава Данилюка
Газета "Вісті Ковельщини", 10 травня 2018 р.

#ВістіКовельщини

Коментарі

Читайте також