1. Головна
  2. Новини
  3. У Турії, на Сомині та Соловичах не радять купатися через брудну воду. А засмагати можна: у ґрунті та піску відхилень від норм немає

У Турії, на Сомині та Соловичах не радять купатися через брудну воду. А засмагати можна: у ґрунті та піску відхилень від норм немає

На території області офіційно зареєстровано 45 місць масового відпочинку на водоймах, найбільша кількість з яких розміщені у Шацькому районі.

Фахівці Волинського обласного лабораторного центру провели моніторинг об᾽єктів довкілля місць відпочинку. Були відібрані проби води відкритих водойм, грунту (піску), питної води для проведення лабораторних досліджень з метою відповідності їх вимогам санітарного законодавства.

Встановлено, що близько 80 проб води відкритих водойм не відповідає санітарно-гігієнічним нормативам за мікробіологічними показниками: вода р. Турія на пляжі м. Ковеля, р. Стир на центральному пляжі м. Луцька, о. Соминське на пляжі Луківської сільської ради та о. Велимче на пляжі Соловичівської сільради Турійського району.

Також р. Луга у трьох неорганізованих місцях масового відпочинку у м. Володимир-Волинському, с. Заріччі, с. Хрипаличі Володимир-Волинського району. Вказані об’єкти несуть загрозу здоров’ю людей.

Відхилень за паразитологічними показниками у ґрунті (піску) не виявлено.

Мешканцям та гостям Волині наполегливо радять відпочивати в офіційно відведених для купання місцях, оскільки, офіційні пляжі перед відкриттям та протягом сезону перевіряють на безпеку. Місця стихійного відпочинку на берегах водойм, які мешканці обирають для відпочинку, можуть нести загрозу здоров’ю.


#Дозвілля #Відпочинок #Турія

Коментарі

Читайте також

Ковельчан застерігать не втрапити на шахраїв, плануючи відпочинок на Світязі

Ковельчан застерігать не втрапити на шахраїв, плануючи відпочинок на Світязі
Правоохоронці щодня фіксують випадки шахрайства. Цього року облікували 354 злочини, коли зловмисники використали різні способи обману та заволодіння грошима. Зокрема, пропонуючи відпочинок на озері.