1. Головна
  2. Новини
  3. Рятувальники застерігають пильнувати дітей під час відпочинку на водоймах

Рятувальники застерігають пильнувати дітей під час відпочинку на водоймах

Незважаючи на застереження рятувальників, які намагаються запобігти нещасним випадкам на воді, проблема гарантування безпеки людей під час відпочинку залишається надзвичайно гострою. З початку місяця на водоймах Волині загинуло четверо громадян та одна дитина.

Крім того, лише за минулу добу в області загинуло троє волинян, двоє з них - діти. У селі Підцир’я Камінь-Каширського району у місцевому ставку під час купання загинув 9-річний хлопчик.

У селі Вишнів Любомльського району у ставку потонула 8-річна дівчинка. Тіла дітей в обох випадках із водойми дістали місцеві мешканці.

За обома фактами слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою нещасний випадок. Тривають досудові розслідування під час яких будуть з’ясовані усі обставини подій.

І такі випадки, на жаль, трапляються й в інших областях України.

Основними причинами загибелі людей на водних об’єктах є порушення правил безпеки на воді, купання у нетверезому стані, відпочинок на невпорядкованих пляжах, купання у місцях, де відсутні сезонні рятувальні пости, а також неконтрольоване купання дітей.

Рятувальники закликають мешканців області бути обачними та дотримуватися основних правил поведінки на воді: купатися у спеціально обладнаних для цього місцях, там, де є рятувальні служби, не заходити у воду напідпитку, утримуватися від далеких запливів, адже переохолодження – головна причина трагічних випадків. Особливо необхідно пильнувати за дітьми – їхня поведінка на воді непередбачувана.


#Рятувальники #Дозвілля #Відпочинок

Коментарі

Читайте також