1. Головна
  2. Новини
  3. Розповіли, коли запрацює ангіограф у Ковелі

Розповіли, коли запрацює ангіограф у Ковелі

Ангіограф у Ковелі може почати свою роботу вже за 2 місяці. Про це йшлося під час прес-конференції виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун у Луцьку.

Так, очільник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк розповів, що у рамках проекту Світового банку кожну амбулаторію обладнали комп’ютером, тож є можливість передачі даних. Пише ВолиньPost.

Окрім того, кожен автомобіль швидкої може передавати кардіограму у Луцьк, де її незалежно від часу доби перегляне лікар. Якщо є інфаркт, на зустріч виїжджає лікарі і фельдшерська бригада і в один із двох ангіографічних центрів доставляють хворих, аби провести стентування.

«Я думаю, що протягом двох місяців почне працювати ангіографічний центр в Ковелі, що ще більше зменшить… Це можливість доставити хворого з гострим інфарктом з підйомом сегменту СТ в центр, відповідно провести відкриття судин і мати вже потім набагато менше наслідків», - підсумував Ващенюк.


#КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також

Відбулось перше засідання Госпітальної ради Ковельського госпітального округу

Відбулось перше засідання Госпітальної ради Ковельського госпітального округу
До його складу входять медичні заклади, розміщені на території Ковеля, а також Камінь-Каширського, Ковельського, Любешівського, Шацького, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського районів.