1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі оголосять конкурс на заміщення посад директорів шести шкіл

У Ковелі оголосять конкурс на заміщення посад директорів шести шкіл

У середу, 27 червня, відбудеться чергова сесія міської ради. Тож обранці громади на засіданнях постійних депутатських комісій обговорюють питання, які внесено до порядку денного. Серед них — ряд проектів рішень, що стосуються змін, передбачених процесами реформування освіти.

Зокрема йдеться про перейменування загальноосвітніх навчальних закладів №№ 2, 5, 6, 8, 9,12, на заклади загальної середньої освіти, дошкільних навчальних закладів №2 «Берізка», №3 «Теремок», №5 «Сонечко», №12 «Золота рибка» - на заклади дошкільної освіти, комунальних позашкільних навчальних закладів «Ковельський Палац учнівської молоді імені Івана Франка», «Ковельська міська станція юних техніків», «Ковельська міська станція юних туристів» - на заклади позашкільної освіти та затвердження нових редакцій їхніх статутів.

Крім того, буде створено комунальну установу «Ковельський інклюзивно-ресурсний центр», яка функціонуватиме на базі закладу загальної середньої освіти №8.

Відтепер в Україні, згідно з новим Законом “Про освіту”, директори шкіл прийматимуться на посади на конкурсній основі. Вони матимуть право очолювати заклад лише дві каденції, по 6 років кожна. Подавати свою кандидатуру на посаду керівника втретє у той же заклад закон не дозволяє. Колишній директор зможе лишитися в цій же школі на іншій посаді, або ж претендувати на посаду керівника в іншому навчальному закладі.

Претендент на посаду не обов'язково повинен мати педагогічну освіту. Проте обов'язково вищу та стаж педагогічної освіти не менше трьох років. Варто зауважити, що особа, котра працюватиме директором школи вперше, зможе обіймати цю посаду лише два роки. Далі — знову буде оголошено конкурс на заміщення посади.

Цього року закінчуються контракти з шести керівниками загальноосвітніх навчальних закладів Ковеля. Тому саме ці школи першими змінять свої назви та на початок нового навчального року матимуть нових керівників. По завершенні терміну дії контрактів з директорами решти міських шкіл, також буде оголошено конкурси та змінено назви.

Як повідомив начальник управління освіти Віктор Бичковський, у Ковелі усі керівники дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів працюють на контрактній основі. Проте конкурси на заміщення посад директорів, згідно нового закону про освіту, стосуватимуться лише обрання керівників закладів загальної середньої освіти.


#Освіта #Депутати #СесіяМіськоїРади

Коментарі

Читайте також

У Ковелі визначили переможців у номінаціях щорічного конкурсу «Кращий», що проводиться до Дня міста

У Ковелі визначили переможців у номінаціях щорічного конкурсу «Кращий», що проводиться до Дня міста
Заслужені нагороди отримають юні таланти, меценати, громадські діячі та господарники, які подбали про благоустрій території підприємств, установ чи прибудинкової території.