1. Головна
  2. Новини
  3. На Волині за борги відключили майже 500 споживачів газу

На Волині за борги відключили майже 500 споживачів газу

Фахівці ПАТ «Волиньгаз», відповідно до Кодексу газорозподільних систем, від’єднали від газопостачання майже 500 споживачів.

Основні причини відключень - втручання в систему газопостачання та заборгованість за спожите блакитне паливо. Борг за газ у 22 абонентів перевищував більше 10 тис. грн, - інформує прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Найбільше боржників від’єднали від газопосатачання у Володимирі-Волинському та прилеглому районі - 129, у Луцькому районі та обласному центрі - 93, у Нововолинську - 88, Горохівському районі - 61 та Ковельському районі - 43. Найактивніше розраховуються за газ в Рожищенському та Ратнівському районах.

Під час планово-технічного обстеження в одному з найбільших сіл Луцького району, з метою підготовки системи газопостачання до осінньо-зимового періоду, спеціалісти виявили близько півсотні фактів крадіжок газу, зокрема, приховані втручання в роботу лічильника за минулі роки. За такі порушення абонентам передбачена відповідальність згідно з Кодексом газорозподільних мереж.

У населеному пункті фахівці перевірили майже 160 лічильників газу. І виявили такі порушення: зупинка механізмів лічильника шляхом його блокування сторонніми предметами, отвори в корпусі лічильника, самовільне приєднання газопроводів перед вузлом обліку газу, пошкодження пломб на лічильнику, використання газу для оброблення тваринного м’яса методом знімання комбінованих будинкових регуляторів тиску і приєднання необхідних пристосувань.

Довідка:
Кримінальний кодекс України за крадіжку газу передбачає карну відповідальність - позбавлення волі на строк до 3-ох років. Більшість абонентів-горепорушників звертаються з відповідною заявою для реструктуризації боргу до газорозподільного підприємства і впродовж літа його погашають.

#Волиньгаз

Коментарі

Читайте також