1. Головна
  2. Новини
  3. Два маршрути у Ковелі впродовж року залишаються без громадського транспорту

Два маршрути у Ковелі впродовж року залишаються без громадського транспорту

У Ковелі уже вп'яте оголосять конкурс на перевезення пасажирів на міському маршруті №21 - «Водоканал – СТО» через Вокзал, вул. Брестська».

Конкурс вкотре не відбувся через відсутність претендентів-перевізників. Така ж ситуація з маршрутом №18а - «Льонзавод – вул. Загородня (через Вокзал)». Відділ економічного розвитку та торгівлі міськвиконкому намагається вирішити питання забезпечення перевезень пасажирів міським громадським транспортом, залучаючи перевізників саме на ці маршрути. Однак, вони не погоджуються, мотивуючи низьким пасажиропотоком, відсутністю водіїв, зростанням різного роду витрат - на пальне, запчастини, заробітну плату, податки тощо. 

Також буде оголошено конкурс на маршрут №26 - «вул. М. Левицького – вул. Стуса». У цьому напрямку нині курсує громадський транспорт.

Як повідомили у відділі економічного розвитку та торгівлі міськвиконкому, на інших маршрутах поки що таких питань не виникає, хоча перевізники неодноразово наголошували на уже згаданих проблемах. Дехто узагалі веде мову про згортання цього виду підприємницької діяльності.

Варто зауважити, що в угодах, які укладатимуть переможці конкурсів, зазначено, що транспортні засоби мають бути обладнані пристроєм GPS-моніторингу, яка діє в єдиній міській системі диспетчеризації та супутникового моніторингу пасажирського транспорту загального користування в м. Ковелі.

Нагадаємо, що з 1 березня вступило в силу рішення виконкому про підвищення тарифів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Проїзд коштує 4 гривні для дорослих, студенти вищих навчальних закладів і професійно-технічних навчальних закладів платять по 3 гривні 50 копійок, учні загальноосвітніх шкіл — по 3 гривні.


#МіськіМаршрути

Коментарі

Читайте також

“Болючу” тему пільгового проїзду у міському громадському транспорті Ковеля обговорювали сьогодні депутати

“Болючу” тему пільгового проїзду у міському громадському транспорті Ковеля обговорювали сьогодні депутати
У Ковелі проживає 22 тисячі пільговиків різних категорій. А це фактично половина дорослого населення міста. Аби компенсувати їм проїзд (з розрахунку 30 поїздок в місяць) необхідно 45 мільйонів гривень щороку.

12-13 травня з Ковеля до урочища Люблинець курсуватимуть автобуси

12-13 травня з Ковеля до урочища Люблинець курсуватимуть автобуси
Два дні поспіль Ковель прийматиме учасників міжнародних змагань з мотокросу. На час їх проведення десять міських маршрутів тимчасово змінили свій графік, аби вболівальники могли дістатися до мототреку і у зворотному напрямку.