1. Головна
  2. Новини
  3. На «Ягодині» уже вкотре вилучили автомобілі на польській реєстрації з підробними нотаріальними дорученнями

На «Ягодині» уже вкотре вилучили автомобілі на польській реєстрації з підробними нотаріальними дорученнями

У зоні діяльності Волинської митниці ДФС продовжуються спроби громадян ввезти легкові автомобілі на польській реєстрації за фіктивними нотаріальними дорученнями. Зокрема, лише впродовж однієї доби посадовими особами управління протидії митним правопорушенням було зафіксовано 3 таких факти у пункті пропуску Ягодин.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Тимчасово непрацюючий волинянин, перетинаючи кордон автомобілем
Renault Laguna, пред'явив нотаріальне доручення на право
користування автомобілем, посвідчене ніби як нотаріусом з м. Сєрпц.

Його земляк за кермом Volkswagen Passat подав до митного контролю
фіктивну довіреність від нотаріуса м. Люблін. Громадянин Грузії, який навчається в одному з українських вузів, в пакеті документів на Opel Astra подав фальшиве нотаріальне доручення Канцелярії нотаріальної м. Кошаліні.

Перевірки автентичності поданих до митного контролю доручень зазначених Канцелярій нотаріальних Республіки Польща спростували факти їх офіційного посвідчення.

«Це не мій підпис, у мене такого не оформляли, я взагалі у відпустці тоді був і не міг нічого посвідчувати», - пишуть польські нотаріуси у відповідь на запит митниці.

Відтак, за фактами приховування від митного контролю, тобто за
подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення транспортних засобів документів, отриманих незаконним шляхом, усі три автомобілі вилучені на склад митниці. Renault Laguna оцінений експертами у 125 тис грн, Volkswagen Passat - понад 136 тис грн, Opel Astra - у майже 133 тис гривень.

Сума лише штрафних санкцій, накладених на порушників, сягає 400
тисяч гривень.

Відповідно до ч. 1 ст.. 483 Митного Кодексу України громадян за вчинені порушення очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобілів та конфіскація цих транспортних засобів.

Матеріали передані на розгляд суду.


#Митниця

Коментарі

Читайте також

На «Ягодині» буде нове скануюче обладнання

На «Ягодині» буде нове скануюче обладнання
«Стаціонарні скануючі системи дозволять поставити хрест на контрабандних схемах,» - директор Департаменту матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури ДФС.