1. Головна
  2. Новини
  3. «Погляд молоді на місто»: Ковель та його мешканці в об'єктиві фотокамер та у розповідях юних журналістів ФОТО

«Погляд молоді на місто»: Ковель та його мешканці в об'єктиві фотокамер та у розповідях юних журналістів ФОТО

У культурно-просвітницькому центрі м. Ковеля відбулась презентація творчих робіт учасників проекту "Погляд молоді на місто". Це - Анна Виндюк, Ілля Лихотоп, Вікторія Бруча, Настя Дригуля, Арсен Воробей, Ілля Вавринюк, Денис Вальтер, Софія Шушмарук, Валерія Мозгова та Ангеліна Капітула.

Кожен з них мав можливість висловити свою думку та поділитись враженнями, подякувати організаторам заходу та наставникам, завдяки яким проект втілився в життя. Його результатом стали статті, інтерв'ю, розповіді та світлини про місто Ковель, його історичні пам'ятки, відомих людей.

Найбільше юні ковельчани зацікавились досягненнями місцевих спортсменів: Тетяни Коб, Ілони Грабовець, Тараса Семенюка, Павла Борсука, Сергія Яковлєва та Ольги Падошик. Писали й про місцеву зірку - Аркадія Войтюка. Досить цікавим є відеоролик, відзнятий на теренах нашого міста, та інтерв'ю з міським головою Олегом Кіндером.

Є роботи про наше місто, його історію, особливості, архітектуру. Яскравим доповненням усього написаного стали світлини, зроблені учасниками проекту.

Під час презентації робіт були присутніми й ті, про кого, власне, журналісти-початківці писали. Це — поет, письменник, краєзнавець, Почесний громадянин міста Ковеля Анатолій Семенюк, засновник та голова літературно-мистецького товариства Ковельщини «Творчий світ» Віра Семеній. Вони подякували авторам за те, що обрали їх героями своїх творів та майстерно справилися із завданням проекту.

Керівник ГО “Велика Ідея” Людмила Зубарєва повідомила, що учнівська та студентська молодь пройшла 4-денний тренінг, під час якого навчилися створювати статті та фотографії, покращили навички громадської активності та лідерські здібності, а також спробували працювати у команді. Впродовж місяця вони шукали цікаві історії, факти, імена і пейзажі, які надихнули їх на створення матеріалів про рідне місто та його мешканців.

Роботи 15-ти і 16-річних учнів, які до цього не мали жодного журналістського досвіду, приємно вразили. І хоч підліткам ще є над чим працювати, старт для успішного майбутнього уже взято. І, можливо, вони оберуть іншу професію у житті, навички журналістики їм обов'язково стануть у нагоді.

Людмила Зубарєва також подякувала за підтримку та сприяння у реалізації проекту Ковельській міській раді та особисто заступнику міського голови Ігорю Прокопіву, який, у свою чергу, привітав учасників та організаторів з успішним результатом. З-поміж іншого, він повідомив, що незабаром у Ковелі буде створено Центр розвитку молоді, до якого запрошують активних і креативних молодих людей, які мають цікаві ідеї та бажання їх втілювати, робити своє місто кращим, а життя у ньому — цікавішим.

На завершення презентації усі учасники проекту отримали Сертифікати.

Виставка в галереї мистецтв діятиме впродовж місяця. Тож у вас є можливість дізнатись, яким побачили наш Ковель його юні мешканці.



#ПоглядМолодіНаМісто #ВеликаІдея #Дозвілля #Проекти #ІсторіяКовеля #АнатолійСеменюк

Коментарі

Читайте також

У Ковелі за підтримки Корпусу Миру США в Україні втілюють в життя масштабний проект «Погляд молоді на місто»

У Ковелі за підтримки Корпусу Миру США в Україні втілюють в життя масштабний проект «Погляд молоді на місто»
Його учасники створять власні міні-проекти (презентації, статті, світлини) про місто Ковель і його мешканців. Їх можна буде побачити і на сайті КовельPost.