1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі вшанували пам’ять захисників України

У Ковелі вшанували пам’ять захисників України

14 жовтня ми відзначаємо День захисника України. Вшановуємо всіх, хто причетний до цього високого звання, звання єдиного для всіх: від сивочолих ветеранів до молодих людей, які нещодавно одягли військову форму.

Напередодні свята представники міської та районної влади, громадських організацій, установ і підприємств, учнівська молодь, ковельчани прийшли до пам’ятника борцям за волю України згадати усіх, хто у різні часи боронив нашу землю від ворога: відважних козаків, славних воїнів УПА, учасників Другої світової війни та бойових дій у воєнних конфліктах на території інших держав, ветеранів АТО і тих, хто сьогодні несе нелегку військову службу на сході держави.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх, хто ціною власного життя виборював волю й незалежність нашої держави.

«День захисника України ми святкуємо у світлий день Покрови. Тому просимо у Пресвятої Богородиці благодаті для України, злагоди і порозуміння у суспільстві, добра кожній родині. Це свято кожного з нас, адже сьогодні ми об’єдналися в одному прагненні – здобути мир і свободу на своїй землі», - наголосила ведуча Вікторія Савлук.

Панахиду за тими, хто загинув, захищаючи рідну землю, відслужив благочинний Ковельського міського деканату УПЦ КП протоієрей Василь Мичко із духовенством.

На завершення заходу лягли квіти до підніжжя пам’ятника.

Потому присутні пройшли до меморіалу Слави та поклали квіти до стели загиблим землякам – учасникам АТО, воїнам-інтернаціоналістам та Вічного вогню.


Джерело - офіційний сайт Ковельської міської ради


#ДеньКозацтва

Коментарі

Читайте також