1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковельській міськраді розгорнуто виставку дитячих малюнків, присвячених рідному місту ФОТО

У Ковельській міськраді розгорнуто виставку дитячих малюнків, присвячених рідному місту ФОТО

53 художні роботи талановитих дітей Ковеля прикрасили стіни третього поверху Ковельської міськради. Відтепер тут діятимуть змінні експозиції, які зможе побачити кожен охочий. Для цього підготували виставкові площі, придбали необхідні кріплення та рами зі склом для малюнків.

Ініціатором творчого задуму став заступник міського голови Ігор Прокопів. Його ідея була підтримана міським головою Олегом Кіндером та відділом культури. Роботи надані та оформлені директором Ковельської художньої школи імені Андроника Лазарчука Оленою Цьомик.

Нинішня виставка — це частина робіт учасників конкурсу дитячого малюнка “Ковель у серці моїм”, який відбувся у рамках відзначення 500-річчя надання Ковелю Магдебурзького права. Тематика — архітектура міста, культові споруди, історичні постаті, геральдика.

Юні художники перед тим, як малювати, знайомились з історією та легендами рідного міста, вивчали старі фото Ковеля та замальовували сучасні його пейзажі. Результатом їх дослідницької роботи колекція із 117 конкурсних малюнків та виробів декоративно-прикладного мистецтва. 25 учасників стали переможцями конкурсу і ще стільки ж отримали відзнаки за високий художній рівень виконаної роботи.


#Виставка

Коментарі

Читайте також

28 грудня у Ковелі відкриється виставка дитячих творчих робіт «Зимовий калейдоскоп»

28 грудня у Ковелі відкриється виставка дитячих творчих робіт «Зимовий калейдоскоп»
Традиційно свої малюнки і вироби декоративно-прикладного мистецтва на новорічно-різдвяну тематику представлять вихованці художньої школи, студій та гуртків міста, інші творчо обдаровані діти.