1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі студентам розповіли про свідомий вибір під час голосування

У Ковелі студентам розповіли про свідомий вибір під час голосування

В рамках інформаційної кампанія «Я маю право обирати» та в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», відбулася лекція зі студентами Ковельського ліцею профтехосвіти на тему: «Я голосую вперше».

Організаторами заходу стали представники Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк та директор центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді міста Ковеля Інна Третяк. Основною метою зустрічі було зацікавити і підвищити активність молоді в політичних процесах адже правова обізнаність молоді, і є запорукою свідомого вибору.

Студентам розповіли, що треба знати, щоб проголосувати, і які документи брати на дільницю. Наголошено було і на тому, що перевірити себе в списку виборців можливо не виходячи з дому. Для цього варто зареєструватись на сайті Державного реєстру виборців. Актуальною була й інформація, як проголосувати за фактичним місцем проживання, а не за місцем прописки.

Організатори заходу закликали молодь не просто прийти на вибори, а проголосувати чесно, а саме: не продати свій голос, не піддаватися на підкупи кандидатів у Президенти, ні в якому разі не брати участі у фальсифікації виборів, а навпаки, долучитися до спостереження за виборами та фіксації різного роду порушень.

Наприкінці зустрічі були поширені тематичні буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та брошури про систему безоплатної правової допомоги в Україні.


Ковельський міський центр
соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді


#ПравоваДопомога

Коментарі

Читайте також

На Волині відбувся другий етап XI конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

На Волині відбувся другий етап XI конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги
Він передбачав індивідуальні співбесіди конкурсної комісії з адвокатами щодо оцінки їх мотивації до роботи в системі БПД, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги.

Адвокатське об’єднання «МКС Партнери» пропонує ковельчанам свої послуги

Адвокатське об’єднання «МКС Партнери» пропонує ковельчанам свої послуги
Юридична допомога з корпоративного права, юридичні послуги для бізнесу, представництво інтересів в суді, надання бухгалтерських послуг, абонентське обслуговування юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Ковельчанам розповіли, як не потрапити у рабство

Ковельчанам розповіли, як не потрапити у рабство
До Європейського дня боротьби з торгівлею людьми приурочили зустріч у Ковельському міськрайонному центрі зайнятості з безробітними. Саме ті, хто шукає роботу, можуть найчастіше опинитися у групі ризику.