1. Головна
  2. Новини
  3. На Ковельщині сапери ДСНС знешкодили 10 боєприпасів часів минулих воєн

На Ковельщині сапери ДСНС знешкодили 10 боєприпасів часів минулих воєн

25 лютого працівники групи піротехнічних робіт провели розмінування на території Ковельського району, де місцеві жителі виявили застарілі боєприпаси часів минулих воєн. Повідомляють на сайті ДСНС.

Група піротехніків прибула за викликом до села Любитів, на околиці якого селяни виявили підозрілі предмети. Піротехніки обстежили територію і вилучили три авіабомби ФАБ-50. Небезпечні знахідки фахівці ДСНС знешкодили на спеціальному майданчику.

Цього дня сапери також працювали у лісосмузі поблизу села Поповичі. Там місцеві жителі також віднайшли підозрілі металеві предмети. Співробітники ДСНС вилучили та транспортували до підривного майданчика 5 артилерійських снарядів калібру 45 міліметрів та дві мінометні міни калібру 82 міліметри. Роботи з ліквідації вибухонебезпечних предметів відбулися у спеціально встановленому місці.

Управління ДСНС України у Волинській області закликає громадян дотримуватися правил безпеки під час виявлення підозрілих предметів, схожих на боєприпаси. Такі знахідки не можна зачіпати, перекочувати, переносити та вдаряти по них. Натомість місце виявлення необхідно огородити, щоб запобігти доступу інших осіб, та негайно викликати піротехніків за номером «101».


#Рятувальники

Коментарі

Читайте також

Завзяті рибалки продовжують ловити рибу, попри тонкий лід на ковельському водосховищі

Завзяті рибалки продовжують ловити рибу, попри тонкий лід на ковельському водосховищі
Температура повітря уже не перший тиждень на плюсових позначках. Товщина криги на річці Турія в межах міста Ковеля суттєво зменшилась. Вихід на лід за таких умов є досить небезпечним.

У Ковелі у штучній водоймі потонув 50-річний чоловік

У Ковелі у штучній водоймі потонув 50-річний чоловік
Трагедія сталася на території колишньої залізничної лікарні. Про це повідомив начальник Ковельського міськрайонного відділу управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Володимир Войтанік.