1. Головна
  2. Новини
  3. До 205-ої річниці від дня народження Т.Г.Шевченка Ковельська міська гімназія підготувала літературно-мистецьке свято

До 205-ої річниці від дня народження Т.Г.Шевченка Ковельська міська гімназія підготувала літературно-мистецьке свято

У Палаці учнівської молоді ім. І. Франка відбулося літературно-мистецьке свято «Листи його, неначе сплески світла…», приурочене до 205-ої річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. Про захід розповідають на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Його підготували вчителі-словесники комунального закладу «Ковельська міська гімназія імені Олени Пчілки» Л.Л.Барановська, Л.М. Комашко, Н.А. Купрійчук, З.В. Приступчук, О.П.Чак, О.С. Комашко, учитель музичного мистецтва О. С. Сметюх, музичний акомпаніатор В.І. Михалевич.

Учасникам свята вдалося вміло поєднати уривки з листування Тараса Шевченка відповідно до тематичних блоків з елементами театралізованого дійства: листи до брата Микити та сестри (виконавці К. Бондар, О.Гоцик); створення образу Т. Шевченка-художника (Д.Поліщук), триєдиного образу Т.Шевченка на засланні (І.Зінчук, І.Сендзюк, А.Шумик, жовнір А.Зінчук), звернення Великого Кобзаря (Д.Поліщук) до сучасників та вручення його послань. Не залишили байдужими пісні «Якби мені черевики», «Земля Кобзаря» (ансамбль «Глорія»), «Благослови» (виконавець С.Купрійчук), гра на бандурі «Гей, по конях» (Д.Томчук). Образ України майстерно представили дівчата-українки (В.Шкаран, М. Стрельчук, О.Саюк).

Глядачі отримали задоволення від продекламованих віршів «Чернець», «Сон», «Сестрі» у виконанні Д.Косенкова, О.Сметюха, К.Пасаман. Своєрідне налаштування на сприйняття листів Т.Шевченка забезпечили ведучі С.Купрійчук, Д.Косенков, К.Бондар та В. Чак, які зворушили душу кожного.

Глядачі, представники від колективів закладів освіти, отримали своєрідне листування Т.Шевченка у вигляді брошури як символу зв’язку поколінь.

Взяла участь у заході секретар міської ради В.І. Федосюк. Слова вдячності колективу гімназії висловив начальник управління освіти В.В.Бичковський. Було відмічено оригінальність самого задуму (коментар до епістолярію Т.Шевченка) та його реалізацію.



#ТарасШевченко #ПалацУчнівськоїМолоді

Коментарі

Читайте також

Фінал патріотичної акції "З Батьківщиною в серці" зібрав кількасот людей біля пам'ятника Кобзарю у Ковелі

Фінал патріотичної акції "З Батьківщиною в серці" зібрав кількасот людей біля пам'ятника Кобзарю у Ковелі
Ковельчани стали свідками унікальної події - один з найвищих у світі монументів Тарасу Шевченку одягли у вишиванку, яку власноруч створювали тисячі патріотів з ріних куточків України та світу.