1. Головна
  2. Новини
  3. 15 березня відкриття виставки графіки та живопису. Портрети, пейзажі та біль спогадів про АТО - у мистецтві

15 березня відкриття виставки графіки та живопису. Портрети, пейзажі та біль спогадів про АТО - у мистецтві

У Ковелі відбудеться персональна виставка молодого володимир-волинського художника Павла Юрчука «Ледь абстрактне і трохи військове». Експозицію виставки складатимуть графічні та живописні роботи автора.

Ковельчан та гостей міста запрошують відвідати захід та ближче познайомитись з художником, який є учасником бойових дій на сході України. На фронт він потрапив у 2014 році. Воював у лавах 51 ОМБр. Разом з іншими бійцями втрапив на протитанкову міну: троє загиблих, вісім поранених. Павло отримав черепно-мозкову травму, опіки та осколкові поранення.

Одужавши, проводив заняття з арт-терапії для поранених в АТО побратимів. До воєнної теми художник не торкався чотири роки. Лише торік взявся переносити пережите на полотно – і створив серію картин, перетворивши свій біль у мистецтво.

На виставці митець представить нові картини та роботи, які намалював близько семи років тому. До них належить здебільшого графіка. З новіших робіт - живопис та картини про АТО. Павло Юрчук часто пише портрети, виконав їх понад сотню для близьких і друзів.

Відкриття виставки відбудеться 15 березня о 16.00 у культурно-просвітницькому центрі за адресою: вул. Незалежності, 89 (1 поверх).



Фото:

bug.org.ua
slovopravdy.com.ua

#Виставка

Коментарі

Читайте також

Юні ковельські художники представили роботи, присвячені життю і творчості Тараса Шевченка

Юні ковельські художники представили роботи, присвячені життю і творчості  Тараса Шевченка
Вони взяли участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!». А Софія Попіка стала його переможницею і представлятиме Волинь у столиці.