1. Головна
  2. Новини
  3. Де шукати ретро-фото ковельчан: поради історика та дослідниці Тетяни Яцечко-Блаженко

Де шукати ретро-фото ковельчан: поради історика та дослідниці Тетяни Яцечко-Блаженко

Завжди цікаво глянути, як колись виглядали мешканці волинських міст та сіл колись. Сьогодні хочемо познайомити наших читачів із новою добіркою світлин із Ковеля. Частина фото зроблені в місцевих фотосалонах, а інші на вулиці, чи просто як то кажуть «на довгу пам'ять».

Перегляд ретро світлин може зацікавити наших читачів вивчати власну історію та заглянути до своїх родинних фотоальбомів, а там, повірте, цікавих фото не менше.

З вивчення родинних фото може розпочатись зацікавлення історією власного родоводу. В сучасних умовах вільного доступу до інформації, кожен бажаючий може розпочати генеалогічні пошуки не виходячи із дому. Інтернет ресурси сьогодні є найпопулярнішим джерелом пошуку інформації з генеалогії. На віртуальних просторах ми можемо натрапити на бази даних, метричні книги, списки, спогади. Звичайно, Інтернет, не замінить повністю пошук в архівах, але суттєво його спрощує. Такий пошук дозволяє зібрати потрібну інформацію за короткі терміни.

Ковельчани можуть знайти необхідну інформацію про своїх родичів, здебільшого католиків, хоча є згадки і про православних на сайті «Волинські метрики» (пол. Metryki Wołyń).

На цьому ресурсі можна за допомогою заповнення онлайн-анкети віднайти дані про окремих мешканців Ковеля римо-католицького віросповідання, які проживали в місті протягом 1811–1930 рр.

Всього в базі сайту є 1758 спогад про місто Ковель. Пошук можна здійснювати на польській на англійській мовах. В формуляр пошуку можна вносити ім’я, прізвище або назву населеного пункту. Цінність ресурсу полягає в тому, що окремі записи, підтвердженні копіями з метричних книг, які користувач може безкоштовно собі зберегти на носій. Сайт висвітлює результати пошуку за трьома категоріями: новонароджені, шлюби та померлі. Він є дуже зручним, адже за його допомогою можна легко прослідкувати ланцюжок по кожному, хто є в його базі. Клікаючи по прізвищу особи, ми зразу переходимо на інші сторінки бачимо, хто були її батьки, хресні, діти, в якому віці вона одружилась, чи померла. Недоліком сайту є лише те, що база даних вже кілька років не поповнюється і є сталою.

Це пряме посилання на метрики міста Ковеля, яке простий користувач не зразу знайде на сайті. Його наявність значно спростить пошук людині, яка вперше потрапила на сайт і не досконало володіє іноземними мовами, якими здійснюється пошук.

Автор - Тетяна Яцечко-Блаженко

Джерело - Район.in.ua


#ІсторіяКовеля

Коментарі

Читайте також