1. Головна
  2. Новини
  3. Ковельські хірурги успішно провели чергові надскладні операції

Ковельські хірурги успішно провели чергові надскладні операції

Ковельські хірурги вкотре засвідчили свою високу професійність завдяки проведеним надскладним операціям, про які вони розповідають на сторінці Ковельського МТМО у Фейсбук.

Бригадою ендоваскулярних хірургів проведено операцію з приводу гострого тромбозу верхньої брижової артерії. Під контролем ангіографа здійснено тромбоекстракцію (видалили тромб) та відновили кровотік кишківника (провели балонну ангіопластику та стентування верхньої брижової артерії).

Для довідки: Тромбоз мезентеріальних судин, зокрема і верхньої брижової артерії – одна з найскладніших проблем серед урґентних захворювань орґанів черевної порожнини. Навіть у високоспеціалізованих клініках летальність при цій патолоґії сягає 75-96%.

Крім того, хірургами Ковельського МТМО успішно проведена складна операція на обличчі молодій жінці з приводу аденоми привушної слинної залози великих розмірів. Складність операції полягає в тому, що в товщі привушної залози проходить лицевий нерв, ушкодження якого приводить до парезу або навіть паралічу м’язів половини обличчя.


#КовельськеМТМО

Коментарі

Читайте також

У Ковелі в Центрі ендоурології успішно провели п'ять технічно найскладніших операцій в урології

У Ковелі в Центрі ендоурології успішно провели п'ять технічно найскладніших операцій в урології
П'яти пацієнтам видалено з нирок великі камені. Операції провели лікарі Ковельського МТМО та кандидат медичних наук, уролог вищої категорії Львівської обласної клінічної лікарні Роман Шеремета.