1. Головна
  2. Новини
  3. 17 квітня Ковельський медичний коледж відзначає 73-ю річницю з часу заснування

17 квітня Ковельський медичний коледж відзначає 73-ю річницю з часу заснування


Ковельський медичний коледж розпочав свою діяльність згідно наказу Волинського облздороввідділу від 17 квітня 1946 року як Ковельська школа медичних сестер. У 1952 році її перейменовано в фельдшерську школу, а в 1954 році – в Ковельське медичне училище.

На підставі рішення Волинської обласної ради від у 2006 році Ковельському медичному училищу шляхом реорганізації надано статус коледжу. У 1948 році відбувся перший випуск учнів школи. Дипломи про здобуття фаху отримали 35 випускників. Нині у ньому навчається понад півтисячі студентів.
Перші заняття проходили у приміщенні колишньої міської поліклініки

Перші випускники фельдшерської школи

Багато зусиль і здібностей довелось докласти першому директору К.П. Дідковському, щоб організувати навчальний процес. Серед тих, хто 20 і більше років щедро примножував здобутки училища, були Г.О. Самарина, Г.С. Редькіна, Н.Г. Решетко, Г.Ф. Бондаренко, Г.Г. Вацак, О.К. Клінгер. Впродовж 18-ти років працював директором училища Г.С. Макарчук. Він був мудрим наставником для своїх вихованців і незамінним порадником для колег. Продовжувачем його справи стала Н.Ф. Петрук, а згодом Самчук О.М., які постійно дбали про створення і підтримання в колективі доброго морально-психологічного клімату, його стабільного розвитку. З 1987 по 2009 рік очолювала колектив Наталія Шнирьова. З 2009 по 2017 рік директором коледжу був Ігор Холейко. З лютого 2018 року Комунальний вищий навчальний заклад "Ковельський медичний коледж" очолила кандидат медичних наук, викладач-методист вищої категорії Олена Григола.
Директор Ковельського медичного коледжу - Олена Григола


Сайт Ковельського медичного коледжу в мережі інтернет - http://medcollege.at.ua/

Сторінка у Фейсбук - https://www.facebook.com/kovelsky.med.koledzh/

Поштова адереса: 45000, Ковель, вул.Незалежності,182
Електронна адреса: kovmedcoledg@ukr.net

#МедичнийКоледж #Освіта

Коментарі

Читайте також

16 грудня у Ковельському медичному коледжі відбудеться "День відкритих дверей" для абітурієнтів

16 грудня у Ковельському медичному коледжі відбудеться "День відкритих дверей" для абітурієнтів
Усі, хто має бажання здобути медичну освіту, зможуть більше дізнатися про умови вступу, терміни прийому документів та спеціальності, за якими проводиться навчання.