1. Головна
  2. Новини
  3. Учениця Ковельскої гімназії Катерина Бондар навчатиметься у США

Учениця Ковельскої гімназії Катерина Бондар навчатиметься у США

Учениця міської гімназії Катерина Бондар стала фіналісткою Програми обміну майбутніх лідерів FLEX у 2019 році та отримала можливість безкоштовного навчання у США. Цьогоріч участь у Програмі взяли понад 10 тисяч учнів з усієї України. І лише 227 з них навчатимуться за океаном.

Катя народилась у селі Ворона Ковельського району, де навчалась у початковій школі. Наступні п'ять років дівчина здобувала освіту у Любитівській загальноосвітній школі, де англійської мови її навчала Ксьонзик Наталія Вікторівна.

Починаючи з четвертого класу Катерина почала поглиблено займатися вивченням англійської мови. У цьому їй допомагала Гузь Світлана Володимирівна - вчитель іноземної мови Ковельської ЗЗСО №12. Саме вона порадила талановитій і здібній дівчинці перейти з сільської школи до міської гімназії у лінгвістичний клас, аби отримати більше можливостей для вивчення іноземних мов. За літо 2018 Катя вивчила німецьку мову. А у вересні 2018 року Світлана Володимирівна запропонувала своїй учениці спробувати свої сили у безкоштовній програмі обміну майбутніх лідерів, переможці якої отримують можливість навчатися і проживати упродовж року в Сполучених Штатах Америки. Це чудова можливість вдосконалити свої знання і навички з англійської мови та отримати чудовий старт для майбутніх досягнень.

Зараз п'ятнадцятирічна Катерина Бондар навчається 10 класі міської гімназії імені Олени Пчілки (вчитель англійської мови - Душенко Тамара Іванівна).

Перша вчителька Каті - Світлана Гузь, переконана, що навіть у сільській школі дитина має можливість здобути хорошу освіту для своїх майбутніх досягнень. Це на власному прикладі довела Катерина Бондар, дівчинка з невеликого села на Ковельщині, котра завдяки своїй наполегливості змогла досягти високих результатів. А нині має змогу продовжити навчання у престижному освітньому закладі США.

Довідково:
FLEX (Future Leaders Exchange Program) – безкоштовна програма обміну майбутніх лідерів, що проходить у трьох етапах, на кожному з яких перевіряються лексичні та граматичні знання з англійської мови. Це програма для учнів загальноосвітніх шкіл, яка фінансується урядом Сполучених Штатів. Програма надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до Сполучених Штатів, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати у американській родині.


#Освіта

Коментарі

  • Баба Параска
    Ага,це тато і мама молодці,що гроші на репетитора заробили.І дівчинка молодець,що розумашка!А якщо камінь дорогоцінний,то огранити його може будь який вчитель)
    Відповісти

Читайте також

У Ковелі відбулась дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

У Ковелі відбулась дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)
Участь у ній взяло 10 команд. Учні демонстрували знання з історії України і національних традицій, вміння зі стройової підготовки, стрільби з пневматичної гвинтівки, долали смугу перешкод, надавали долікарську допомогу.

Вихованці Ковельського ПУМу зайняли друге місце за роботи декоративно-прикладного мистецтва

Вихованці Ковельського ПУМу зайняли друге місце за роботи декоративно-прикладного мистецтва
Ковельчани взяли участь у фестивалі художньої творчості учнів, вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Дивосвіт дитячих талантів», що відбувся учора у Луцьку.