1. Головна
  2. Новини
  3. При виявленні борщівника на території Ковеля просять повідомляти екологів

При виявленні борщівника на території Ковеля просять повідомляти екологів

За останні роки набуває поширення дуже небезпечна, отруйна і дикоросла (до 3-5 метрів висоти, товщиною стебла до 10 см) багаторічна рослина - Борщівниик Сосновського.

Основними місцями його розвитку є необроблювані угіддя, береги потічків, річок, каналів, узбіччя доріг, деградовані луки, пасовища тощо. Насіння борщівника розноситься вітром і переноситься водою, тому зарості його часто зустрічаються уздовж річок і доріг.

При контакті людини з рослиною спричиняє опіки, які важко загоюються. Особливо небезпечними є ураження у ділянці суглобів, котрі постійно перебувають у русі. Це поглиблює опік, може приєднуватися інфекція, і тоді процес одужання триває довше.

Причина опіків фурокумарини - речовини, які різко підвищують чутливість організму до ультрафіолетових променів. Найсильніші опіки загрожують при контакті рослини з вологим тілом у спекотні сонячні дні.

В цьому році розпочата робота з локалізації та ліквідації небезпечного виду рослин - борщівника Сосновського на території міста Ковеля.

При виявленні рослин борщівника Сосновського просимо повідомляти представників відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки виконавчого комітету Ковельської міської ради.

т. 6-17-45, ел. адреса: kovelrada.ns@ukr.net

Фото ілюстративні

#Борщівник #Екологія

Коментарі

  • Ірина
    Дачний масив Дружба.Центральна дорога від Грушевського до Варшавської траси.Росте і колоситься.
    Відповісти
  • Наталія
    Я бачила схожі рослини в "Козлячому парку" на Чєрьомушках
    Відповісти
  • Оксана
    Ціла плантація борщовику в р-ні вул. 22Січня (між буд.31 і залізничним переїздом)
    Відповісти
  • A
    На дачній ділянці № 362 масиву Калина (їхати дорогою, що за Нафтобазою). Там половина городу на занедбаній ділянці буяє борщівником.
    Відповісти

Читайте також

У Ковелі займуться знищенням небезпечного виду рослин

У Ковелі займуться знищенням небезпечного виду рослин
У місті виявлено кілька вогнищ поширення борщівника Сосновського. Над розробкою заходів з його ліквідації працюють фахівці Української науково-дослідної станції карантину рослин Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук України.