1. Головна
  2. Новини
  3. З 1 липня підвищено пенсії різним категоріям громадян

З 1 липня підвищено пенсії різним категоріям громадян

Заступник начальника управління з питань виплати пенсій – начальник відділу з питань виплати пенсій №6 головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Інна Самолюк на щотижневій нараді у Ковельській райдержадміністрації повідомила про проведення перерахунків пенсій з 1 липня 2019 року.

Вона зауважила, що органами Пенсійного фонду України проведені перерахунки пенсій в зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 1 липня 2019 року, як це передбачено Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

Відтак, розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність зросте з 1497 до 1564 гривень. Перерахунку підлягають мінімальні та максимальні розміри пенсій, надбавки, доплати та підвищення до пенсії. Крім того, проведені перерахунки пенсій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 р. № 543, якою передбачено встановлення доплати до пенсії особам, які мають стаж жінки не менше 30 років, а чоловіки - 35 років у сумі, що не вистачає до 2000 грн.

Урядовою постановою також передбачено збільшення пенсій для інвалідів війни та прирівняних до них осіб. Зокрема, для інвалідів війни І групи розмір пенсії з урахуванням надбавок, підвищень, інших доплат до пенсії (крім пенсії за особливі заслуги) не може бути менше за 650 % прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, а це з 1 липня 2019 року – 10166 грн. для інвалідів війни ІІ групи не менше 525% - 8211 грн., ІІІ групи – 360% - 5630,4 грн.

Також вказаною постановою внесено зміни до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в частині обчислення пенсії по інвалідності, яка пов’язана з участю у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, для осіб, які були призвані на військові збори.

Перерахунку підлягають мінімальні та максимальні розміри пенсій, надбавки, доплати та підвищення до пенсії. Крім того, проведені перерахунки пенсій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 р. № 543, якою передбачено встановлення доплати до пенсії особам, які мають стаж жінки не менше 30 років, а чоловіки - 35 років у сумі, що не вистачає до 2000 грн. Таких пенсіонерів зареєстровано у Пенсійному фонді Ковелі 10 тисяч.

Перерахунок пенсій з 01.07.2019 р. органами Пенсійного фонду України проведено автоматично.


#СоціальнийЗахист

Коментарі

Читайте також

47 дітей з Ковеля відпочивають у Німеччині

47 дітей з Ковеля відпочивають у Німеччині
Ініціаторами доброї справи впродовж багатьох років є Міаель Хааке та Лілія Бішофф. Оздоровлюються діти за сприяння благодійного товариства “Допомога дітям Ковеля”.