Епідемічна ситуація з інфекційних захворювань в області, як і в Україні в цілому, протягом року і на даний час є напруженою як з інфекцій крапельної так і кишкової групи та антропозоонозів. Повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За оперативними даними Центру громадського здоров’я України, з початку цього року на кір на Волині захворіло 2025 осіб, що у 2 рази більше ніж за аналогічний період минулого року.

Спостерігається ріст захворюваності гострими кишковими інфекціями, для яких характерний сезонний підйом. З початку року в нашій області з початку року зареєстровано 3 спалахи гострих кишкових інфекцій – 2 спалахи сальмонельозу та одне групове харчове отруєння спричинене стафілококом, в котрих постраждало 58 осіб, з них 24 дитини. Значна частина з них пов’язана з перебуванням в закладах громадського харчування, місцях масового відпочинку людей, в тому числі оздоровчих закладах для дітей.

Крім того, у 2019 році уже зареєстровано 10 випадків хвороби Лайма (у м.Луцьку – 6 випадків, Маневицькому районі – 2 випадки, містах Ковелі, Нововолинську по 1-му випадку). Серед постраждалих — дитина віком 10 років.

Напади кліщів відбувались під час відпочинку у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі України м. Луцька, парку імені 900-річчя Луцька, на прибудинкових територіях та під час перебування на дачних масивах. До закладів охорони здоров’я області за допомогою з приводу укусів або присмоктування кліщів щотижнево звертається 30-50 осіб. При мікроскопічному дослідженні знятих з людей кліщів, в 30% виявлені позитивні знахідки борелій.