З 13 по 15 вересня на базі оздоровчого табору «Сонячний» в с. Гаразджа Луцького району пройшли обласні відкриті змагання учнівської молоді зі спортивної радіопеленгації та судномодельного спорту. Пише офіційний сайт Ковельської міської ради.

Спортивна радіопеленгація також відома як «полювання на лисиць». Використовуючи карти місцевості (як правило масштаб 1:15000), компас і радіоприймачі з направленою антеною (3,5 МГц і 144 МГц, він же – «пеленгатор»), учасники повинні знайти задану кількість «лисиць» – КП за найменший час.

У “Сонячний” прибуло 9 команд. Вони представляли чотири райони та три міста області, Центр науково-технічної творчості учнівської молоді, Волинський обласний спортивно-технічний клуб товариства сприяння оборони України та спортивний клуб «AZIMUT» з міста Замость (Польща).

Змагання проходили три дні:
1-й день – спринт, пошук КП в діапазоні 3,5 МГц;
2-й день – забіг в діапазоні 144 МГц;
3-й день – забіг в діапазоні 3,5 МГц;

Всі учасники залишились задоволені: хтось вперше пройшов дистанцію, а хтось – виборов перемогу.

Суддівська колегія відзначила хорошу підготовку учасників. Вихованці Пашкевича Миколи Олександровича Ковельської міської СЮТ не залишились без нагород. Чайніков Володимир і Ковганіч Микита вибороли ІІ та ІІІ місця в спринті. Струков Владислав, один з наймолодших учасників, зайняв ІІІ місце на діапазоні 144 МГц.

У той же час проходили змагання з судномодельного спорту. У заході взяли участь команди, які представили заклади освіти п’яти районів нашої області, міст Ковеля, Луцька, Нововолинська та Центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

Учасники демонстрували власні розробки моделей військових, цивільних суден з механічними двигунами, радіокерованих фігурного курсу, катерів вільної конструкції з електричним двигуном і гребним гвинтом довжиною до 600 мм, радіокерованих довільної конструкції. Юним констукторам сприяла ідеальна погода – надзвичайно тепла та з вітерцем.

Успішно виступили ковельські судномоделісти в особистому заліку: у перегонах моделей класу Есо-mіnі-ехреrt Голярчук Владислав виборов друге місце, у класі моделей F-3-Е та F-2-U Гемонов Олексій та Ковальчук Арсен посіли треті місця.

За підсумками команда Ковельської міської станції юних техніків посіла третє місце (керівник команди Ілюшик Геннадій Григорович). Вітаємо з успішним виступом!