1. Головна
  2. Новини
  3. Зеленський підписав закон про відтермінування штрафів для власників авто на єврономерах

Зеленський підписав закон про відтермінування штрафів для власників авто на єврономерах

Президент України підписав закон, який передбачає відтермінування штрафів для власників авто на іноземній реєстрації до до 20 листопада 2019 року. Верховна Рада підтримала законопроєкт №1030 у цілому 12 вересня, - повідомляє 24 канал.

12 вересня за відповідний законопроєкт проголосували 284 народних обранців. Проти – 38, утримались – 8, а ще 70 – не голосували. Закон починає діяти з дня його опублікування.

Отже, термін, протягом якого власники автомобілів на єврономерах можуть розмитнити свій автомобіль без застосування штрафів, збільшили на 90 днів – із 270 до 360 днів. Водночас розмитнити свої автомобілі їхні власники зможуть лише за 100-відсотковими ставками акцизного збору.

За попередніми оцінками, в Україні залишається понад 300 тисяч транспортних засобів на єврономерах. Усім їм загрожують штрафи до 170 тисяч гривень та конфіскація.


#Розмитнення #Акциз #Митниця

Коментарі

Читайте також

22 лютого всі відділи митного оформлення митниць ДФС працюватимуть в цілодобовому режимі

22 лютого всі відділи митного оформлення митниць ДФС працюватимуть в цілодобовому режимі
Сьогодні останній день дії пільгового режиму оподаткування транспортних засобів. "Черги з автівок на європейській реєстрації наразі відсутні, оформлення чекають 225 автомобілів," - інформує прес-служба ДФС України.