1. Головна
  2. Новини
  3. Одного з причетних до вбивства чоловіка у Ковелі випустили з-під варти

Одного з причетних до вбивства чоловіка у Ковелі випустили з-під варти

Чималого резонансу набуло замовне вбивство, скоєне у вересні цього року поблизу Ковеля. Підозрюваних затримали, проте одного з них 30 вересня відпустили прямо із зали суду, - повідомляє Інформаційне агентство ВолиньPost.

Нагадаємо, що на околиці міста Ковеля поліцейські виявили мертвим із вогнепальним пораненням голови жителя одного із сіл району. З'ясувалося, що вбивство чоловіка замовив його суперник з мотивів ревнощів та неприязних відносин. Посібником у вчиненні злочину став 40-річний уродженець Республіки Грузія, мешканець одного з сіл Ковельського району, а виконавцем – його рідний брат, колишній учасник одного зі збройних конфліктів на Кавказі. Ще один учасник злочину – також уродженець Грузії.

Домовившись з жертвою про зустріч поблизу недіючого кафе в Ковелі, щоб нібито замовити йому виконання будівельних робіт, зловмисник зранку 16 вересня 2019 року провів потерпілого якнайдалі від дороги та вистрілив йому в голову.

Чотирьом громадянам, яких затримали 18 вересня, згодом повідомили про підозру у вбивстві на замовлення, за попередньою змовою групою осіб (кримінальне правопорушення, передбачене п.п. 11,12 ч.2 ст. 115 КК України). Усіх їх спочатку взяли під варту. Проте вже 30 вересня одного з підозрюваних (уродженця Грузії) відпустили додому, змінивши запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Таке рішення прийняв Волинський апеляційний суд, а саме головний суддя Віталій Денісов та судді Петро Філюк і Віктор Гапончук.

Тож чоловік, причетний до резонансної кримінальної справи, 30 вересня просто таки із судових засідань пішов на волю.



#Вбивство #НаціональнаПоліція

Коментарі

Читайте також