1. Головна
  2. Новини
  3. У Ковелі затримали керівника підприємства, який дав хабар прокурору

У Ковелі затримали керівника підприємства, який дав хабар прокурору

Завдяки скоординованим Генеральною інспекцією діям прокуратурою Волинської області спільно з ГУ НП в області за оперативного супроводження УСР в області викрито керівника комерційної структури, який надав неправомірну вигоду в сумі 10 тис. грн. одному з керівників Ковельської місцевої прокуратури, - повідомляє пресслужба Волинської прокуратури.

У такий спосіб очільник підприємства хотів залагодити питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності та не документування в межах кримінального провадження фактів розкрадання бюджетних коштів. Встановлено, що посадовець, отримавши із бюджету майже 1 млн грн на проведення ремонтних робіт в закладах освіти району, в повному обсязі такі роботи не виконав, натомість склав документи про їх виконання.

Отримавши пропозицію надання неправомірної вигоди, прокурор вжив передбачених законодавством заходів задля викриття та документування правопорушення. Відтак завдяки його принциповості правопорушника викрили у момент вчинення злочину.

Керівника підприємства затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Проводяться невідкладні слідчі дії, по завершенню яких буде вирішуватися питання про повідомлення посадовцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище).

До слова, санкція ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


#Хабар

Коментарі

Читайте також