До 150-ї річниці з дня народження Лесі Українки в урочищі Нечимне можуть відновити джерело, про яке розповіли нащадки Ярмила - прототипу образу Лукаша із «Лісової пісні». Саме вони вказали місце, де било джерело ще 80 років тому.

Працівники Ковельського міжрайонного управління водного господарства пробурили свердловину, де колись була криниця в господарстві персонажа «Лісової пісні» Дядька Лева, і з якої, ймовірно, Леся Українка пила воду. Принаймні, на це місце вказують троє сестер, онук Ярмила Кубаха. Про це розповідає журналіст Андрій Гнатюк.

Приналежність жінок до його роду, а отже, і до роду Дядька Лева, підтверджує й директорка Колодяжненського музею Ольга Бойко. Їхнє обійстя, кажуть, стояло тут до 1948 року, а батько сестер не раз розповідав про Ярмила-Лукаша, до якого Леся приїжджала влітку на відпочинок.

Представники водного господарства області провели вишукувальні роботи та натрапили на місце, де вода швидко підступає до поверхні. Шар глини, який трохи глибше, за словами експертів - свідчення того, що раніше там була якісна питна вода. Наразі фахівці чекають аналізу проб води та планують, як розчистити та облагородити «джерело Лесі Українки».




На Волині можуть відновити одну із туристичних родзинок