1. Головна
  2. Новини
  3. Волонтери Корпусу Миру США, які працювали у Ковелі, покинули Україну у зв'язку з карантином

Волонтери Корпусу Миру США, які працювали у Ковелі, покинули Україну у зв'язку з карантином

Волонтери Корпусу Миру США, які працювали у Ковелі та Ковельському районі, покинули Україну у зв'язку із запровадженням карантинних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусу. Про це повідомила директор Молодіжного центру "Місто Ідей" Людмила Зубарєва. Усіх волонтерів евакуювали до США минулого тижня.

Нагадаємо, що у Ковелі та Ковельському районі працювало троє молодих людей зі Сполучених Штатів: Кесіді Кремтон, Шоу Еймі Рей та Сюзі Кью.

Вони співпрацювали з Молодіжним центром "Місто Ідей" та громадськими об'єднаннями, Ковельським міськрайонним центром зайнятості, Центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, закладами освіти, культури та соціальної сфери, навчали ковельчан англійській мові, започаткуванню власного бізнесу, реалізували чимало цікавих молодіжних проєктів. Працювали не лише у Ковелі, а й у Люблинецькій ОТГ.

Досить зворушливе звернення написала на своїй сторінці у Фейсбук Кесіді Кремтон, яка найдовший час пребувала у Ковелі в якості волонтера - близько двох з половиною років.

- Мені так пощастило знайти місце, з яким так важко попрощатися. Я провела останні 30 місяців, працюючи волонтером Корпусу Миру, у своїй громаді в Ковелі на Західній Україні.

Робота та життя в цьому суспільстві було надзвичайно корисним та надихаючим. Мені так пощастило бути в оточенні українців, які були найпривітнішими та найгостиннішими людьми, яких я коли-небудь зустрічала. Багато людей, які були моїми колегами, стали найкращими друзями, і я ніколи не забуду наших чудових спогадів.

В Україні я знайшла другу сім’ю, громаду та неймовірних друзів, які підтримували мене весь цей час в Україні. Через те що період мого від'їзду був невдалим, я не змогла попрощатися з усіма своїми друзями та колегами, але, знайте, я ніколи не забуду наших щасливих та чудових моментів разом. Україна та Ковель завжди будуть моїм другим домом!,
- зауважила Кесіді Кремтон у своєму дописі.


Як повідомляють на сторінці Корпусу Миру Peace Corps Ukraine, минулого року 440 волонтерів перебували в Україні в той чи інший період року. Представники Корпусу Миру запевняють, що після стабілізації ситуації у світі щодо подолання поширенню коронавірусу, волонтери відновлять співпрацю з Україною.


#КорпусМиру #Волонтери

Коментарі

Читайте також