1. Головна
  2. Новини
  3. На Ковельщині виявили боєприпаси, а у Ковелі згорів металевий контейнер

На Ковельщині виявили боєприпаси, а у Ковелі згорів металевий контейнер

За минулу добу, 7 квітня, рятувальники підрозділів Управління ДСНС України у Волинській області виїжджали на гасіння 11 пожеж в екосистемах: 2 пожежі торфу та 9 пожеж сухої трави. Повідомляє пресслужба ДСНС.

Через необережне поводження з вогнем невстановленою особою згорів металевий контейнер на дачному масиві «Урожай» у Ковелі.

Загалом з початку року в області виникло 321 пожежа в екосистемах на площі понад 510 га. Майже всі випадки пожеж загорань сухої трави, чагарників та торф’яників виникли через порушення населенням вимог екологічної та пожежної безпеки. За порушення чинного законодавства до адміністративної відповідальності працівниками екологічної інспекції притягнуто 51 особу.

8 квітня працівники групи піротехнічних робіт знешкодили шість боєприпасів – 2 артилерійські снаряди калібру 122 та 76 міліметрів та 4 мінометні міни калібру 82 міліметри. Група піротехнічних робіт працювала у селі Заячівка Ковельського району.

Напередодні підозрілі металеві предмети виявили місцеві жителі під час роботи у полі на околиці села. Піротехніки ДСНС знешкодили застарілі боєприпаси часів минулої війни у спеціально відведеному місці, а прилеглу територію додатково обстежили й констатували, що інших вибухонебезпечних предметів там немає.

#Рятувальники

Коментарі

Читайте також