У Ковелі завершуються роботи з капітального ремонту вулиці Ярослава Мудрого. Загалом на прокладання асфальтового покриття та освітлення використано 5 мільйонів 800 тисяч гривень. Левова частка – кошти міського бюджету і 690 тисяч було отримано з обласного, - повідомляють на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Попередньо, як зазначає заступник міського голови Андрій Товстига, ці роботи мали виконувати за рахунок співфінансування 50/50 (з обласного та міського бюджетів). Про це були домовленості ще при формуванні кошторису на 2017 рік, адже через цю вулицю пролягає траса міжнародного значення.

Але обласна державна адміністрація не виконала взятих на себе зобов’язань і місту довелось шукати додатково ще 1 мільйон 800 тисяч, аби розрахуватись з підрядником, який виграв тендер і працює на Ярослава Мудрого. Як не прикро, але чимало робіт, що планували здійснити у нинішньому році з облаштування інших доріг міста, благоустрою, змушені були відкласти на потім.

«Вулиця Ярослава Мудрого давно перебувала в аварійному стані. І звичайно радує, що на сьогодні там повністю зроблено проїжджу частину, частково вуличне освітлення, якого, до речі, там ніколи не було. Нанесені осьові, крайові лінії, пішоходні переходи. Не все встигли, не на все вистачило коштів, але уже можна бачити результат», - розповідає Андрій Володимирович.

Варто нагадати, що у нинішньому році проведено капітальний ремонт доріг на відрізках вулиць - 40 років Перемоги, Грушевського, Симоненка, Старицьких, Достоєвського, Незалежності.

Загалом всі роботи вартували місту майже 11 мільйонів гривень.

#РемонтДороги #Благоустрій