1. Головна
  2. Новини
  3. Рятувальники спільно з студентами створять інтерактивний простір безпеки

Рятувальники спільно з студентами створять інтерактивний простір безпеки

Управління ДСНС у Волинській області виступило ініціатором залучення студентської молоді до створення інтерактивного простору безпеки. Про це повідомляє Управління ДСНС у Волинській області.

Студенти вищих, професійно-технічних закладів освіти Волині зможуть використати свій розумовий та креативний потенціал для створення авторських мультимедійних засобів із навчання населення правил безпеки життєдіяльності в рамках обласного Конкурсу «Створюємо інтерактивний простір безпеки», що стартував 9 квітня відповідно до Положення.

Перебуваючи на дистанційній формі навчання вдома, молоді креативні люди зможуть долучитись до корисної суспільної справи – допомогти підростаючому поколінню та дорослому населенню підвищити рівень знань з правил особистої безпеки та алгоритму поведінки під час кризових ситуацій природного чи техногенного характеру завдяки сучасним інтерактивним засобам, які будуть доступні для перегляду на смартфонах і комп’ютерах, офіційних веб-сайтах підрозділів служби «101», закладів освіти, органів влади тощо.

Рятувальники пропонують студентам створити в рамках Конкурсу комп’ютерні ігри, відеоролики, мультфільми, презентації з використанням анімації, вірші або пісні. Роботи потрібно подати до 15 червня до Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області за адресою: м. Луцьк, пр-т Перемоги, 14 (4-й поверх) або подати електронною поштою: press_volyn_mns@ukr.net , nmcvolyn1@gmail.com

Журі оргкомітету (Управління ДСНС області, управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД області, обласна організація Добровільного пожежного товариства) Конкурсу визначить переможців та призерів і обов’язково їх заохотить призами та грамотами!

Кращі роботи будуть передані педагогам закладів освіти всіх рівнів області для використання у навчально-виховному процесі. Організатори конкурсу бажають успіхів учасникам Конкурсу і впевнені, що талановиті волонтери-рятувальники внесуть свій важливий внесок у справу забезпечення цивільного захисту населення і територій Волинського краю.

Положення про проведення Конкурсу
09.04.2020 року


“Погоджено”
Начальник управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації
Людмила ПЛАХОТНА

“Затверджено”
Начальник Управління ДСНС України у Волинській області
Володимир ГРУШОВІНЧУК

ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ
проведення обласного конкурсу
АВТОРСЬКИХ РОБІТ
«СТВОРЮЄМО ІНТЕРАКТИВНИЙ ПРОСТІР БЕЗПЕКИ»
серед студентів закладів вищої освіти, професійно-технічної освіти
Волинської області у 2020 році


І. Мета і завдання
поглиблене вивчення студентами правил пожежної, екологічної безпеки та основ безпеки життєдіяльності, порядку дій на випадок надзвичайних ситуацій;
долучення студентської молоді до розробки авторських інтерактивних засобів навчання дітей та дорослих правил безпеки та порядку поведінки під час кризових ситуацій;
сприяння розвитку у студентів творчих здібностей, цікавих та неординарних підходів до процесу навчання.

ІІ. Терміни та умови проведення Конкурсу
Конкурс проводиться серед студентів закладів професійно-технічної та вищої освіти Волинської області.
Допускається, що роботи будуть створені декількома студентами під керівництвом осіб з числа професорсько-викладацього складу закладу освіти а також за допомоги волонтерів.
Учасники Конкурсу повинні подати роботи до 15 червня 2020 року за адресою: м. Луцьк, пр-т Перемоги, 14 (4-й поверх, навчально-методичний кабінет Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області).

Роботи можна подати електронною поштою:
press_volyn_mns@ukr.net
або
nmcvolyn1@gmail.com

За результатами Конкурсу управлінням освіти, науки та молоді облдержадміністрації буде видано наказ, про дату нагородження переможців та призерів додатково буде повідомлено через адміністрацію закладів освіти, студенти яких взяли участь у Конкурсі (орієнтовно – кінець вересня 2020 року).

ІІІ. Тематика і види робіт
ТЕМИ РОБІТ:
Правила безпеки для дітей дошкільного віку
Правила безпеки для дітей шкільного віку
Правила безпеки життєдіяльності для громадян
Правила безпеки для працівників установ, закладів, підприємств
Порядок дій у випадку пожеж, надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру, пандемії, епідемії тощо (для дітей або дорослих).

ВИДИ РОБІТ (відповідно до їх важливості як результат Конкурсу):
Комп’ютерна гра (6 призових місць)
Мультфільм (4 призових місця)
Відеоролик (4 призових місця)
Електронна презентація з використанням анімації (4 призових місця)
Вірш або пісня (4 призових місця)

ІV. Вимоги до створення та оформлення робіт
Роботи повинні бути авторські з використанням оригінальних ідей.
В роботах допускається помірне використання гумору та сатири. В роботах обов’язкове дотримання норм етики, вимог ґендерної рівності, поваги до загальноприйнятих суспільних і життєвих цінностей.
Кожна робота має містити інформацію: назва роботи; прізвище, ім’я автора; дата народження автора; повна назва закладу освіти, номер групи, факультет; контактний телефон автора або посадової особи закладу освіти.

Кожна робота повинна містити список джерел, звідки використана інформація для її створення.
Мультимедійні роботи повинні бути доступними для вільного використання навіть недосвідченими користувачами.
Роботи, що не відповідають темі, виду робіт, або не оформлені відповідно до вимог, не будуть допущені до участі в Конкурсі.

V. Організатори Конкурсу
Загальне керівництво підготовкою та проведенням Конкурсу покладається на оргкомітет, що складається із співробітників управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області, управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД області, обласної організації Добровільного пожежного товариства України.

Підбиття підсумків обласного етапу Конкурсу і визначення переможців покладається на журі в складі представників оргкомітету Конкурсу.

Оголошення про Конкурс і його підсумки буде здійснено через ЗМІ, міські управління освіти, відділи освіти райдержадміністрацій та ОТГ. Підсумки конкурсу будуть оголошені у ЗМІ та висвітлені на веб-сайтах організаторів.

VI. Організаційні питання та фінансове забезпечення
В кожній номінації може бути визначено переможця та призерів, які будуть нагороджені грамотами, подарунками або сувенірами. За рішенням журі додатково можуть встановлюватись заохочувальні подарунки.
Учасники Конкурсу, які надають свої роботи на Конкурс з інформацією про будь-які власні персональні дані, вчиняють такі дії правомірно з дотриманням вимог Закону України «Про захист персональних даних» і цим Учасник надає свою згоду на поширення такої інформації організаторами Конкурсу відповідно до вимог Закону. Учасники Конкурсу, які подали свої роботи на Конкурс, погоджуються з тим, що їх персональні дані можуть бути оброблені організаторами Конкурсу для підготовки відповідних документів для проведення Конкурсу.

Витрати, пов'язані з організацією і проведенням, а також витрати на подарунки та призи учасникам Конкурсу, несуть управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, обласна організація Добровільного пожежного товариства України, навчально-методичний центр ЦЗ та БЖД області, обласне Управління ДСНС області, а також інші зацікавлені організації та установи, меценати та спонсори.
Кращі роботи будуть передані педагогам закладів дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної та вищої освіти області для використання у навчально-виховному процесі. Роботи учасників Конкурсу передаються також для поповнення спеціальних експозицій на виставці-музеї пожежно-рятувальної служби, у підрозділах УДСНС у Волинській області, навчально-методичному центрі ЦЗ та БЖД, навчально-методичному центрі обласної організації ДПТ України.

Роботи переможців можуть бути направлені організаторами цього Конкурсу для участі в міжнародних конкурсах з питань безпеки життєдіяльності, а також в конкурсі, що проводиться ДСНС України та Добровільним пожежним товариством України.

Подані на конкурс роботи не рецензуються і не повертаються.

Контактний телефон: (0332) 777-624.

Запитання щодо участі в Конкурсі можна надіслати також на е-мейл: press@vl.dsns.gov.ua (сектор зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС України у Волинській області).


Начальник сектору зв’язків із ЗМІ
та роботи з громадськістю
УДСНС України у Волинській області Володимир НЕСТЕРОВ


#Рятувальники

Коментарі

Читайте також

В Україні у 18 разів зросли штрафи для паліїв сухої трави. Деякі з них сягнули понад 150 тис грн

В Україні у 18 разів зросли штрафи для паліїв сухої трави. Деякі з них сягнули понад 150 тис грн
За даними ДСНС від початку року пожежі знищили майже 18 тисяч гектарів екосистем. Якщо ситуація зі загоряннями не зміниться, то до кінця року вигорить вся країна, - вважають рятувальники.