Міський голова Олег Кіндер перебував з робочим візитом у Києві. Там він мав ряд зустрічей в Міністерстві екології щодо розширення меж діючого кладовища, - повідомляє офіційний сайт Ковельської міської ради.

Міська влада все необхідне зі своєї сторони зробила. Далі справа за Кабінетом Міністрів України. У його компетенції - зміна цільового призначення земель лісового фонду. Уже підготовлений проект розпорядження, що проходить погодження у профільних міністерствах. Варто зауважити, що на сьогодні відсутня згода лише Міністерства екології. За словами міського голови, частково вдалось зрушити це питання з місця, але найближчим часом він знову поїде у відряждження до столиці, аби все ж переконати високопосадовців у невідкладності цього рішення.

Ще одна важлива справа – погодження із власником Радошинського піщаного кар’єру – ПАТ «Укрзалізниця» дозволу на вивезення 16 тисяч тонн грунту. Саме стільки необхідно для обвалування залізобетонних ємностей, куди мають завантажити відходи з ветсанзаводу.

Як говорить Олег Кіндер, уже всі підготовчі роботи виконані на 90%. Йдеться про резервуари колишнього крохмального заводу, які необхідно укріпити. Навколо них має бути земляний вал, аби після наповнення конструкції не зрушились.

***
Під час нашої розмови з міським головою йому зателефонували з офісу ПАТ «Укрзалізниця» і повідомили, що погодження готові і надіслані до виконавчого комітету.

Отже все вирішилось досить оперативно, як і запевняв керівник філії «Центр управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця» Володимир Кудрявцев, з яким і мав розмову очільник міста.

Олег Олексійович каже, що, звичайно, можна писати листи, чекати відповіді, але про проблему краще говорити віч-на-віч з посадовими особами. Це значно допомагає у роботі та пришвидшує результат.

Тож у найближчі дні розпочнуться роботи з обвалування ємностей.

#ОлегКіндер #Ветсанзавод #НадзвичайнаСитуація #ЕкологічнеЛихо